FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Matić uručio ključeve vozila najtežim HRVI

Autor: dmak
ZAGREB, 4. prosinca 2012. (Hina) - Ministar branitelja Predrag Matić uručio je danas ključeve 47 osobnih automobila hrvatskim ratnim i vojnim invalidima prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima poručivši kako bez obzira na gospodarsku krizu država prema njima ispunjava obveze iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

"Domovinski rat je završio, ali ne i za vas i članove vaših obitelji", rekao je ministar Matić istaknuvši kako su prošle vlade činile sve, te da će ova i sve buduće činiti sve da im olakšaju život i ublaže zdravstvene probleme te na taj način pokazuju da im je stalo do njih.

Hrvatska je u gospodarskim problemima i složena je situacija, no to ne vrijedi za vas i vaše obitelji i vaša prava i skrb hrvatske države nikad neće biti dovedena u pitanje, poručio im je Matić. Zahvalivši na njihovom doprinosu u obrani Hrvatske, ministar je napomenuo da će predložene izmjene Zakona o pravima hrvatski branitelja i članova njihovih obitelji omogućiti još neke olakšice.

"Čuvajte još ono malo zdravlja što ga imate i poživite nam što duže i želim da se za sedam godina ponovno nađemo na dodjeli vaših novih osobnih automobila", kazao je ministar Matić.

U ime Auto moto kluba Siget njegov predsjednik Damir Škaro podijelio je članske iskaznice hrvatskim ratnim i vojnim invalidima prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima.

Predsjednik Udruge hrvatskih ratnih i vojnih invalida prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima, Đuro Glogoški zahvalio je Ministarstvu branitelja što i u ovim teškim vremenima ispunjava obveze iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Također je rekao kako se kupnja novih autombila za hrvatske ratne i vojne invalide prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima ne smije gledati kao teret državnog proračuna.

Napomenuo je da se izmjenama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji predlaže da njihove supruge dobiju pravo na mirovinu s navršenih 40 godina života u slučaju njihove smrti zbog kraće životne dobi kao posljedice ranjavanja, kako ne bi izgubile sva prava i postale socijalni slučajevi.

Također je rekao kako su od Ministarstva prometa zatražili oslobađajne od plaćanja cestarine za hrvatske ratne i vojne invalide prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima.

(Hina) xdm yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙