FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Do kraja godine promijenjeni sustav vuče od Moravica do Slovenije, upozorenje građanima koji se kreću blizu pruge

Autor: hsup
RIJEKA, 29. studenog 2012. (Hina) - HŽ Infrastruktura najavila je danas da će do kraja godine biti pušten u rad promijenjeni sustav vuče od Moravica preko Rijeke i Šapjana do državne granice sa Slovenijom te je upozorila sve koji se kreću u blizini pruge na opasnost pri približavanju konstrukcijama visokonaponskih pogona.

Također upozorava na opasnosti koje prijete od penjanja na te konstrukcije i na vagone te od približavanja kontaktnim vodičima na kontaktnoj mreži na željezničko-cestovnim prijelazima.

Dodaje da su upozorenja o opasnostima postavljena na svim službenim mjestima na cijeloj dionici, a sve koji se kreću uz prugu i na kolodvorima mole da ih se pridržavaju.

HŽ Infrastruktura navodi da je danas privremeno na prijenosnu naponsku mrežu prva priključena Elektrovučna podstanica (EVP) Delnice, koja počinje pokusno raditi. To je prvi elektroenergetski pogon koji će biti u stalnom pogonu pod naponom od 110 i 25 kilovolta. Nakon toga u fazama će se puštati u rad pogone koji su građeni u sklopu investicijskog projekta promjene sustava električne vuče od Moravica do državne granice sa Slovenijom - EVP Plase i Sušak, pogone kontaktne mreže te telekomunikacijske i signalno-sigurnosne pogone.

Napon će se uvoditi postupno, po dionicama, od 9. do 31. prosinca. Prva će pod napon biti puštena dionica između Moravica i Lokava, zatim od Lokava do Škrljeva te od Škrljeva do državne granice sa Slovenijom.

HŽ Infrastruktura priopćila je da je s konzorcijem koji čine Dalekovod i Končar-KET 2007. godine zaključila ugovor o izvođenju radova na projektu promjeni sustava električne vuče, u kojemu je sudjelovalo više od 120 domaćih tvrtaka, a ukupna vrijednost investicije je 637 milijuna kuna.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙