FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od sto mrtvih u Gazi od početka izraelske operacije

Autor: vrad
GAZA, 19. studenog 2012. (Hina/AFP) - Dvoje Palestinaca poginulo je u ponedjeljak u novom izraelskom zračnom napadu na središte Pojasa Gaze, čime se broj ubijenih Palestinaca u izraelskoj operaciji na enklavu koja je počela prije šest dana popeo na više od sto, izvijestile su palestinske hitne medicinske službe.

Dvoje Palestinaca "poginulo je u novom izraelskom napadu istočno od (izbjegličkog logora) al-Boureija", ističu u priopćenju.

U izraelskom bombardiranju iz zraka u ponedjeljak je poginulo 23 ljudi u Pojasu Gaze, čime se broj Palestinaca ubijenih otkako je u srijedu poslijepodne počela izraelska vojna operacija protiv Hamasa i naoružanih skupina na tom palestinskom teritoriju, popeo na 101, po medicinskim izvorima u Gazi.

Malo prije napada na al-Boureij u jednom drugom napadu poginuli su Ramez Harb, zapovjednik Brigada al-Qudsa, vojnog krila Islamskog džihada i direktor njegove ratne promidžbe, po izvorima u radikalnom pokretu.

U nedjelju je zabilježen najveći broj žrtava s 31 ubijenim Palestincem, među kojima su uglavnom bili žene i djeca, usprkos naporima, napose Egipta, da se postigne primirje između Izraela i Hamasa.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙