FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael odobrio mobilizaciju 75.000 pripadnika pričuvnog sastava

Autor: vrad
JERUZALEM, 16. studenog 2012. (Hina/AFP) - Izraelska vlada je u petak navečer odobrila mobilizaciju 75.000 pripadnika pričuvnog sastava vojske u okviru operacije protiv palestinskih oružanih skupina u Gazi, izvijestila je izraelska televizija.

Ta je odluka donesena nakon sjednice sigurnosnog kabineta s devet glavnih ministara Netanyahuove vlade u Tel Avivu, dodaje drugi televizijski kanal. Tajnik izraelske vlade Zvi Hauser rekao je nešto ranije da je telefonski razgovarao s glavnim ministrima kako bi dobio njihov pristanak.

Nešto ranije tijekom dana vojska je priopćila da upravo šalje pozive za 16.000 pripadnika pričuvnog sastava. U četvrtak je ministar obrane Ehud Barak već bio odobrio mobilizaciju do 30.000 pričuvnika koje bi se moglo mobilizirati u bilo kojem trenutku, dok izraelski čelici najavljuju mogućnost kopnene ofenzive na Pojas Gaze.

Novinar AFP-a je u petak vidio na terenu oklopne transportere i buldožere kako se gomilaju blizu ograde na granici Izraela i Pojasa Gaze, gdje su prije dva dana razmješteni tenkovi.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙