FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran osudio izraelsku vojnu operaciju u Gazi

Autor: vrad
TEHERAN, 15. studenog 2012. (Hina/AFP) - Iran je u četvrtak zatražio od Ujedinjenih naroda i od Europske unije da zaustave "barbarsku" ofenzivu Izraela protiv palestinskih naoružanih skupina u Pojasu Gaze, nazivajući operaciju "organiziranim terorizmom".

"Nužna je brza i ozbiljna akcija međunarodnih organizacija kako bi se zaustavio vojni pohod na narod u Gazi", rekao je iranski ministar vanjskih poslova u priopćenju koje je prenijela službena agencija Irna.

Salehi je taj zahtjev iznio u pismima upućenim čelnicima UN-a, EU-a i Organizacije islamske suradnje (OIC).

"Barbarski napadi omogućuju da cionistički režim čini pokolj nad Palestincima i širi nesigurnost i nestabilnost u regiji", upozorio je Salehi.

Njegov glasnogovornik Ramin Mehmanparast izjavio je u četvrtak ujutro da Iran "oštro osuđuje kriminalno ponašanje cionističkih vojnih snaga koje ubijaju civile" i smatra tu ofenzivu "organiziranim terorizmom".

"Nažalost, pokolj nedužnih Palestinaca koji se ne mogu braniti postao je uobičajeni postupak cionističkog režima", kazao je.

Zapovjednik Hamasova vojnog krila Ahmad Džabari ubijen je u srijedu u Gazi u napadu izraelskog zrakoplovstva koje je pokrenulo operaciju protiv naoružanih skupina na palestinskom području, zbog čega je UN održao izvanrednu sjednicu na kojoj je SAD potvrdio svoju odlučnu potporu Izraelu.

U izraelskoj ofenzivi je od srijede poginulo 16 Palestinaca a troje Izraelaca je izgubilo život u raketiranju izraelskog juga iz Pojasa Gaze.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙