FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama razgovarao sa Netanyahuom i Mursijem

Autor: imli
WASHINGTON, 15. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Američki predsjednik Barack Obama u srijedu je razgovarao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i egipatskim predsjednikom Mohamedom Mursijem u vezi eskalacije nasilja u pojasu Gaze, priopćeno je iz Bijele kuće.

Naime, u srijedu je u više izraelskih zračnih napada na pojas Gaze ubijen zapovjednik vojnog krila Hamasa Ahmed Džabari i još petero Palestinaca. Izraelska vojska je objavila da je u toj operaciji ciljala mjesta s kojih Hamas lansira svoje rakete na izraelski teritorij. Također, premijer Netanyahu istaknuo je da je Izrael spreman produljiti operaciju u Gazi ukoliko bude potrebno.

"Predsjednik Obama pozvao je premijera Netanyahua da učini sve kako bi se izbjegle civilne žrtve. Također, predsjednik Obama i premijer Netanyahu složili su se da Hamas mora zaustaviti napade na Izrael kako bi se situacija smirila. Predsjednik SAD-a je razgovarao i sa egipatskim predsjednikom Mohamedom Mursijem te je tom prilikom osudio raketne napade Hamasa iz pojasa Gaze na Izrael, te je ponovio da Izrael ima pravo na samoobranu", navodi se u priopćenju iz Bijele kuće.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙