FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI HNA4891 "Wall Street na ..."

Autor: scvi
NEW YORK, 19. studenog 2012. (Hina/Reuters) -

Ispravak vijesti HNA4891

Wall Street: rast terminskih indeksa na početku tjedna

NEW YORK, 19. studenog 2012. (Hina/Reuters) - NEW YORK, 19. studenog 2012. (Hina/Reuters) - Molimo korisnike da u vijesti broj HNA4891, emitiranoj pod naslovom "Wall Street na putu gubitaka drugi tjedan zaredom", promijene naslov, koji ispravno glasi: "Wall Street: rast terminskih indeksa na početku tjedna".

Ispravljenu vijest u cijelosti prenosimo:

Wall Street: rast terminskih indeksa na početku tjedna

Na početku skraćenog radnog tjedna zbog praznika, na Wall Streetu su danas terminski indeksi porasli, jer investitore ohrabruje napredak pregovora o američkom proračunu za iduću godinu.

Terminski Dow Jones indeks bio u oko 13,30 sati na dobitku 61 bod, a tehnološki Nasdaq 16 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 bio je u plusu 7,4 boda, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Demokrati i republikanci izrazili su u nedjelju uvjerenje da mogu postići sporazum o proračunu kako bi izbjegli 'fiskalnu liticu', odnosno automatsko smanjenje proračunske potrošnje i podizanje poreza od iduće godine, vrijedno otprilike 600 milijardi dolara.

Ipak, cijeloga tjedna očekuje se nesigurno trgovanje, a moguće su i veće oscilacije cijena, s obzirom da bi obujam trgovanja mogao biti mršav. Naime, u četvrtak se zbog Dana zahvalnosti ne radi, a mnogi će ulagači vjerojatno biti odsutni i u petak, spajajući blagdan s vikendom.

Od makroekonomskih pokazatelja, investitori danas čekaju objavu podataka o prodaji postojećih nekretnina u listopadu. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je prodano 4,75 milijuna nekretnina, isto kao i u rujnu.

I na europskim burzama zbog toga su indeksi danas ojačali s najnižih razina u zadnja 3,5 mjeseca, dosegnuta prošloga tjedna.

Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u plusu između 0,15 i 0,70 posto.

Uredništvo Hine

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙