FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak 19. studenog

Autor: rbel
ZAGREB, 18. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 19. studenog.

ZAGREB - O aktualnoj problematici u sektoru poljoprivrede, odnosima između Hrvatske i Bosne i Hercegovine te promjenama koje će nastupiti ulaskom Hrvatske u Europsku uniju razgovarat će ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina s izaslanstvom BiH predvođenim ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirkom Šarovićem. Nakon sastanka ministri Jakovina i Šarović dat će izjave za medije. (11,15 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78)

ZAGREB - Sporazum o suradnji na promociji mjera aktivne politike zapošljavanja prema poslodavcima potpisat će ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević. (15,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2)

TUHELJSKE TOPLICE - Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore organizira dvodnevni jubilarni, 25. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika. Teme kongresa bit će primjena snižene stope PDV-a od 10 posto na ugostiteljske usluge, primjena zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, mogućnosti korištenja EU fondova, a razmotrit će se i rezultati ovogodišnje turističke sezone te prijedlozi za iduću godinu. (10,00 sati, Hotel Well, Ljudevita Gaja 4)

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) Mato Brlošić održat će se konferencija za novinare na temu: "Proračun za poljoprivredu za 2013!?" (11,00 sati, HPK, Vukovarska 78).

ZAGREB - Pregovori s Vladom i najava štrajka - tema je konferencije za novinare Matice hrvatskih sindikata (11 sati, prostorije Sindikata hrvatskih učitelja, Trg maršala Tita 4/II). Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Matice Vilim Ribić i njegov zamjenik Branimir Mihalinec te predsjednik Sindikata hrvatskih učitelja Zvonimir Laktašić i predsjednica Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara Anica Prašnjak.

ZAGREB - Predstavnici Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata i povjerenici sindikata koji djeluju u tvrtki Dalekovod održat će ispred sjedišta tog poduzeća konferenciju za novinare na temu "Tko plaća cijenu prošlosti Dalekovoda? Samo radnici? Isplatite im njihove zarađene plaće!" (11,30 sati, ispred sjedišta Dalekovoda, Marijana Čavića 4)

ZAGREB - Prosječne proizvođačke cijene žitarica u trećem su tromjesečju ove godine bile više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje za 4,6 posto, a visok rast, za 29,3 posto, bilježe proizvođačke cijene povrća, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Statistika tromjesečnog indeksa cijena u poljoprivredi pokazuje da su prosječne proizvođačke cijene poljoprivrednih proizvoda u trećem tromjesečju ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje bile veće za 10,7 posto. Pritom su cijene stoke, peradi i stočnih proizvoda bile više za 3,6 posto, dok su cijene biljnih proizvoda u povećane za 16,2 posto. Proizvođačke cijene mlijeka u trećem su tromjesečju ove godine u odnosu na isto lanjsko razdoblje bile niže za 10,9 posto, dok su cijene konzumnih jaja porasle za 15 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙