FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 15. studenog

Autor: tper
ZAGREB, 14. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 15. studenog.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvara se sajam informacijskih tehnologija INFO, a na otvorenju sajma bit će i predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. INFO se odražava do 17. studenog u organizaciji ZV-a i Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet. U sklopu sajma CARNet provodi niz aktivnosti obilježavanja 20. godišnjice uspostave prve hrvatske internetske veze (10,30 sati, Kongresna dvorana ZV-a, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Novoosnovana udruga Hrvatski proizvođači namještaja predstavit će plan rada. Hrvatska industrija namještaja suočena je s velikim izazovima osiguranja preduvjeta za daljnji opstanak i razvoj, a ta je udruga osnovana s ciljem zaštite industrije namještaja koja je jedan od najvećih generatora zapošljavanja u nerazvijenim i ruralnim područjima Hrvatske (12,30 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

ZAGREB - U obrtu i djelatnostima slobodnih profesija u Hrvatskoj je u rujnu bilo zaposleno 216.887 osoba, što je 4,9 posto manje nego u kolovozu, objavio je Državni zavod za statistiku. U obrtu je bilo 193.835 zaposlenih ili 5,5 posto manje, a u slobodnim profesijama 23.052 osoba ili 0,7 posto više nego u mjesecu prije. Broj zaposlenih pao je u 18 područja djelatnosti i kreće se od 0,4 posto u građevinarstvu, obrazovanju te zdravstvenoj zaštiti i socijalne skrbi, do 16 posto u ugostiteljstvu. Po županijama, pad je zabilježen u 19 županija i kreće se od 0,2 posto u Zagrebačkoj, Koprivničko-križevačkoj i Požeško-slavonskoj županiji do 15,1 posto u Ličko-senjskoj županiji. Porast broja zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama ostvaren je u Sisačko-moslavačkoj županiji, za 0,2 posto i Virovitičko-podravskoj županiji za 1,5 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙