FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 16. studenog

Autor: dsta
ZAGREB, 16. studenog 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 16. studenog

ZAGREB - Pregovarački odbori Vlade i sindikata javnih službi održat će sastanak o pokretanju pregovora o sklapanju temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka, nakon kojeg su predviđene izjave za medije. (12,00 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2)

ZAGREB - Konferencija "Hrvatska i trgovinska politika Europske unije: Izazovi i mogućnosti" održat će se u organizaciji Državnog ureda za trgovinsku politiku. Na otvorenju konferencije predviđeno je uvodno obraćanje potpredsjednika Vlade Nevena Mimice. U radnom dijelu konferencije glavni panelist bit će zamjenik generalnog direktora Opće uprave za trgovinu Europske komisije Peter Balas. Među sudionicima bit će predstavnici državnih institucija, diplomatskog zbora, uprava najvećih hrvatskih tvrtki te sindikata (10,00 sati, hotel Esplanade, Mihanovićeva 1.)

OPATIJA - Trećeg i završnog dana savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista o "Ekonomskoj politici Hrvatske u 2013. godini" središnja tema bit će turizam - aktualno stanje i perspektive turističkog sektora. Na kraju tradicionalnog, 20. po redu savjetovanja Hrvatskog društva ekonomista bit će predstavljena završna poruka savjetovanja (9,30 sati, Grand hotel Adriatic, Ulica Maršala Tita 200)

ZAGREB - Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem je tromjesečju ove godine u Hrvatskoj iznosila 3,48 milijardi kuna, što je 12,1 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Pritom je vrijednost prodaje iz vlastite proizvodnje poslovnih subjekata iznosila 1,8 milijardi kuna i veća je za 10,9 posto, a vrijednost otkupa od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava je porasla za 13,4 posto, na 1,67 milijardi kuna. U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u trećem tromjesečju žitarice sudjeluju s 34,2 posto. Slijede uljano sjemenje sa udjelom od 12,5 posto, grubo obrađeno drvo 9,9 posto, žive svinje 8,3 posto, sirovo kravlje mlijeko s 8,1 posto i dr.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙