FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Pjesmom za Palčiće" prikupljeno oko 535 tisuća kuna

Autor: vlar
ZAGREB, 16. studenog 2012. (Hina) - Tijekom humanitarnog koncerta "Pjesmom za Palčiće", održanog večeras u zagrebačkoj Ciboni, pozivima na humanitarni telefonski broj prikupljeno je 534 tisuće 725 kuna, namijenjenih skrbi o nedonoščadi i boljoj opremljenosti hrvatskih rodilišta u kojima se godišnje prerano rodi oko 2500 djece.

Uoči Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju djece, 17. studenoga, humanitarni telefonski broj nazvalo je oko 103 tisuće građana, kojima su se u pozivnom centru javljale poznate osobe iz javnog, društvenog, kulturnog i političkog života Hrvatske.

Koncert je održan u sklopu humanitarne akcije "Palčić gore", pokrenute u ožujku ove godine s ciljem prikupljanja donacija za 64 inkubatora i popratnu opremu rodilišta, kao i senzibiliziranje javnosti o prijevremenom rođenju djece. Medijski pokrovitelj koncerta bio je HRT, a organizirao ga je Klub roditelja nedonoščadi "Palčići".

Novootvorenom Odjelu za neonatologiju Kliničke bolnice Sveti Duh, u sklopu te akcije, danas su donirana dva intenzivna inkubatora i respirator, ukupne vrijednosti 460 tisuća kuna, a Splitska banka donirala je 212 tisuća kuna za dva inkubatora u Rijeci i Osijeku.

U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece. Ta su djeca izuzetno osjetljiva neposredno nakon rođenja i u ranom razvoju, a studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela.

Akciju "Palčić gore!" organizirao je Klub roditelja nedonoščadi "Palčići", a kampanja za podizanje svijesti i prikupljanje donacija traje do kraja godine.

(Hina) xvl ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙