FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo simpozij o 50. obljetnici II. Vatikanskog koncila

Autor: mkov
ZAGREB, 15. studenog 2012. (Hina) - Riječima "Neka simpozij počne" dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu Tonči Matulić danas je otvorio teološki simpozij u povodu 50. obljetnice svečanoga otvaranja i početka II. Vatikanskog koncila (1962.-2012.).

Dekan Matulić je istaknuo kako nas vjera približava onom komu vjerujemo pa organizator simpozija KBF dijeli radost s papom Ivanom XXIII. koji je otvorio II. vatikanski koncil.

Matulić je podsjetio kako je KBF najstarija i najuglednija sveučilišna teološka ustanova čiji su profesori prenosili duh Koncila na svoje studente.

Govoreći o značenju Koncila, istaknuo je kako kad kaže "Bog" misli na Boga Oca našega Gospodina Isusa Krista koji nas u zajedništvu okuplja po Duhu Svetom.

Uspjeh u radu simpozija poželjeli su u pozdravnom govoru veliki kancelar KBF-a zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, novi predsjednik HBK zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić i rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš.

Prije radnog početka simpozija u Nadbiskupijskom Pastoralnom centru u Zagrebu prikazan je dokumentarni film o početku II. Vatikanskog koncila 1962. godine.

Prvi izlagač na simpoziju, prof. Ivan Bodrožić, govorio je o značenju Koncila u životu Crkve s posebnim naglaskom o definiciji i značenju Koncila, Sabora i Ekumenskog sabora.

Simpozij u povodu svečanog otvaranja i početka II. Vatikanskog koncila održava se 15., 16. i 17. studenoga.

(Hina) xmkov ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙