FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen prvi broj elektronskog časopisa ZZJZ-a "Zdravlje za sve"

Autor: smar
ZAGREB, 14. studenog 2012. (Hina) - Na Zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" danas je predstavljen prvi broj časopisa Zavoda "Zdravlje za sve" čija je tema, s obzirom da 15. studenog započinje Mjesec borbe protiv ovisnosti, posvećena toj problematici.

"Časopisom smo se željeli aktivno uključiti u promociju zdravlja koja ljudima omogućuje da unaprijede vlastito zdravlje i povećaju kontrolu nad njim", istaknula je ravnateljica Zavoda i glavna urednica časopisa "Zdravlje za sve" Sanja Ožić.

Naglasivši da je časopis namijenjen širokoj populaciji jer je pisan laičkim jezikom, kazala je kako će teme koje će se u njemu obrađivati prehrana, tjelesna aktivnost te društveni i ekonomski čimbenici zdravlja.

S obzirom da je tema broja posvećena ovisnostima - alkoholizmu, pušenju i drogama, napomenula je kako su na toj temi surađivali s Vladinim Uredom za suzbijanje zlouporabe droga, Klinikom za psihijatriju KBC-a "Sestre milosrdnice" te Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

Ožić je najavila kako od iduće godine namjeravaju izdati i tiskano izdanje koje bi se distribuiralo u čekaonicama primarne zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama diljem grada Zagreba.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić istaknuo je kako ovaj časopis govori u prilog tome koliko je tema zdravlja bitna, te da je tema broja - ovisnost nešto o čemu se treba govoriti.

(Hina) xsmar yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙