FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi Centar za prevenciju kroničnih masovnih bolesti u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA , 12. studenog 2012. (Hina) - Pomoćnica ministra zdravlja Ljubica Đukanović obišla je danas nedavno uređeni Centar za prevenciju kroničnih masovnih bolesti u Rijeci koji djeluje u sklopu Doma zdravlja Primorsko-goranske županije i u koji je uloženo oko milijun i pol kuna.

Kako je rekao ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Boris Ritoša, u uređenje centra uloženo je 400.000 kuna, a iz decentraliziranih financijskih sredstava za zdravstvo u opremu je uloženo 500.000 kuna.

Centar je zamišljen kao mjesto na kojem će se zadovoljiti potrebe ciljanih skupina i krajnjih korisnika za dijagnostičkim pretragama i odgovarajućom zdravstvenom skrbi te unaprijediti zdravlje u optimalnom vremenu. U njemu djeluju jedinice za kardiovaskularne i plućne bolesti, šećernu bolest i osteoporzu te jedinice za mamografiju, radiologiju i oftalmologiju.

U planu je daljnje opremanje centra složenom dijagnostičkom opremom kao što je digitalni rendgen i ultrazvučni uređaj.

Ljubica Đukanović rekla je kako se tim centrom pokazuje da primarna zdravstvena zaštita može obaviti mnogo više zadataka nego što je sad slučaj.

U primarnoj zdravstvenoj zaštiti moguće je obaviti do 80 posto zadataka, a od njih se mnogi sad nepotrebno obavljaju na klinikama i bolničkim centrima, dodala je.

Ovo je mali pomak prema tome da se domovima zdravlja vrati značenje bitnog elementa zdravstvene zaštite, istaknula je.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙