FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 30. listopada

Autor: ikut
ZAGREB, 30. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 30.listopada koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će vjerodajnice novoimenovanog veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj Kennetha H. Mertena (11 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - U prigodi obilježavanja Dana reformacije predsjednik Republike Ivo Josipović primit će predstavnike protestantskih crkava i dva protestantska fakulteta u Hrvatskoj (15 sati, Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost nastavit će raspravu koji je počeo u ponedjeljak o zaprimljenim izvješćima vezano uz medijske napise o zloporabi sustava tajnog prikupljanja podataka (10 sati Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Odbor je dosad, vezano uz aferu nadzora izlista telefonskih poziva, zaključio da će razgovarati s čelnicima svih institucija čija je izvješća pribavio o toj aferi, odnosno Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, Operativno-tehničkog centra i Ravnateljstva policije i nakon toga obaviti i neposredni nadzor u tim institucijama. Očitovanja nadležnih tijela tražio je predsjednik Odbora Miroslav Tuđman (HDZ) nakon što su mediji objavili da su na zahtjev za izliste telefonskih poziva nezakonito dopisivani brojevi nekih

čelnika SOA-e i Agrokora.

ZAGREB - Ministar pravosuđa Orsat Miljenić govorit će na tematskoj sjednici saborskog Odbora za pravosuđe. Na sjednici će se raspravljati o izvješću Europske komisije o praćenju hrvatske spremnosti za članstvo u Europskoj uniji, osobito o 23. poglavlju o pravosuđu i temeljnim pravima (11 sati, dvorana Stjepana Radića, Hrvatski sabor, Markov trg 6).

ZAGREB - O rezultatima primjene Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama u prvih mjesec dana govorit će na konferenciji za novinare ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak. Također će biti riječi o tijeku uklanjanja bespravno izgrađenih građevina (9,30 sati, Ministarstvo graditeljstva, Ulica Republike Austrije 20).

ZAGREB - Predstavljanje preventivnog projekta pod nazivom "Zdrav za 5" kojeg će na nacionalnoj razini provoditi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom zaštite okoliša i prirode (11 sati, Ravnateljstvo policije MUP-a, Ilica 335). Cilj zajedničkog projekta usmjerenog primarno prema djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta je prevencija ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću, podizanje razine javnozdravstvene svijesti te očuvanje i zaštita okoliša i prirode. U sklopu predstavljanja ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar zdravlja Rajko Ostojić i ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović potpisat će Sporazum o suradnji triju ministarstava u provedbi preventivnog projekta "Zdrav za

5".

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u u slučaju "Fimi medija" nastavlja se ispitivanjem svjedoka Zdenka Kolačeka i Zvonka Fišera. Optužene, među kojima ih je većina, poput bivšeg HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića priznala optužbe, tereti se da su preko Fimi medije izvukli oko 70 milijuna kuna, od čega je većina završila u stranačkom crnom fondu. Jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček tvrde da su žrtve montiranog postupka, dok odvjetnici HDZ-a tvrde da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Dežurni na desku FaH-a:

prijepodne - Uroš Andrić

poslijepodne - Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙