FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 19. listopada

Autor: aspa
ZAGREB, 18. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 19. listopada:

ZAGREB - Nastavak Pete sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Povodom obilježavanja Svjetskog dana kostiju i zglobova u dječjoj dobi, u Dječjoj bolnici Srebrnjak održat će se konferencija za novinare na kojoj će govoriti ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Siniša Varga, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar, ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo i voditelj odjela za reumatologiju Miroslav Harjaček (11 sati, Dječja bolnica Srebrnjak, Srebrnjak 100).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske zajednice županija održat će se tematska sjednica o ulozi lokalne samouprave u zdravstvenom sustavu, strategiji razvoja zdravstva do 2020. i osnovama ugovaranja zdravstvene zaštite 2013. do 2015., o kojima će novinarima izjave dati ministar zdravlja Rajko Ostojić i predsjednik Hrvatske zajednice županija Božo Galić (u 12,30 sati Hrvatska zajednica županija, Ulica Grada Vukovara 271). Na tematskoj sjednicu sudjelovat će predstavnici Udruge poslodavaca u zdravstvu i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, ravnatelji županijskih bolnica i hrvatski župani.

ŠIBENIK - Sutkinja Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikolac izreći će presudu Draganu Paravinji, osumnjičenom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Drniša te za još jedan pokušaj silovanja (u 9 sati, Županijski sud, Ulica Stjepana Radića 81).

PULA - U okviru 10. pulskih dana eseja, bit će proglašeni dobitnici Nagrade "Zvane Črnja" za najbolju hrvatsku knjigu eseja 2012. (u 12 sati, Klub hrvatskih književnika, Sv. Ivana 1), a nakon toga počinje sjednica Politika i političari, na kojoj će sudjelovati pisci i javni djelatnici (13 sati). Pulski dani eseja održavaju se 19. i 20. listopada u organizaciji Društva hrvatski književnika i časopisa Nova Istra.

ZAGREB - Tribine koje će povodom Godine vjere organizirati Hrvatsko katoličko sveučilište u suradnji s međunarodnim časopisom Communio, predstavit će na tiskovnoj konferenciji rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr.sc. Željko Tanjić i prof. dr.sc. Ivica Raguž s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu (12 sati, Hrvatsko katoličko sveučilište, Ilica 242).

ZAGREB -Povodom otvaranja izložbe Karima Rashida "Ideologija ljepote", u Muzeju suvremene umjetnosti (MSU) održat će se konferencija za novinare (12 sati, MSU, Avenija Dubrovnik 17). Izložba se otvara 20. listopada. Na konferenciji će govoriti dizajner Karim Rashid, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Snježana Pintarić, kustosi izložbe Tihomir Milovac i Albrecht Bangert, i dr. U MSU navode da je Rashid dizajner s više od 3500 realiziranih dizajna i dobitnik više od 300 značajnih nagrada, a radi u 47 zemalja svijeta.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙