FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Allianz s većom dobiti i prihodima u trećem tromjesečju

Autor: vmom
ZAGREB/MUENCHEN, 9. studenog 2012. (Hina) - Njemački osiguravateljski div Allianz u petak je izvijestio o rastu prihoda i dobiti u trećem tromjesečju, temeljem poboljšanja u svim segmentima poslovanja, te je povisio prognozu za cijelu poslovnu godinu.

Neto dobit u trećem je tromjesečju dosegnula 1,4 milijarde eura, nasuprot 258 milijuna eura zabilježenih u istom razdoblju prošle godine kada su neto dobit snažno pritisnuli golemi otpisi vezani za ulaganja u financijskom sektoru i grčke državne obveznice, navodi se u priopćenju Allianza.

Operativna dobit uvećana je 32,8 posto, na 2,5 milijardi eura, dok su prihodi iznosili 25,2 milijarde eura i bili su za 4,7 posto veći u usporedbi s godinom ranije.

Sva tri segmenta poslovanja, osiguranje imovine i od nezgoda, životno i zdravstveno osiguranje, te upravljanje imovinom, u trećem su tromjesečju poboljšala rezultate, kaže se u priopćenju Allianza.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci neto dobit dosegnula je 4,2 milijarde eura i bila je veća za 87,3 posto u usporedbi s istim razdobljem godine ranije. Operativna dobit porasla je za 23,2 posto, na 7,23 milijarde eura, dok su prihodi uvećani 2,4 posto, na 80,5 milijardi eura, stoji u izvješću o poslovnim rezultatima.

"Treće tromjesečje značajno je pridonijelo našim vrlo snažnim rezultatima poslovanja u prvih devet mjeseci. U izazovnim vremenima posebno klijenti traže pouzdanost u osiguranju i ulaganjima", kazao je predsjednik uprave Michael Diekmann.

Slijedom takvih rezultata u Allianzu su podigli prognozu za cijelu poslovnu godinu, očekujući sada operativnu dobit u iznosu većem od devet milijardi eura, uz pretpostavku da neće doći do nepovoljnog razvoja situacije u preostalom dijelu godine, stoji u priopćenju.

U ranijim procjenama za 2012. očekivana je operativna dobit od 8,2 milijarde eura, plus-minus 500 milijuna eura.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙