FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izvanredne stavke uteg za neto dobit Societe Generalea

Autor: mpuk
PARIZ, 8. studenog 2012. (Hina/AFP) - Francuska banka Societe Generale izvijestila je u četvrtak da joj se neto dobit u trećem tromjesečju smanjila 86,3 posto, na 85 milijuna eura, okrivivši za takav rezultat izvanredne stavke.

Rezultate je pritisnuo rashod od 389 milijuna eura povezan s revalorizacijom kreditnih rizika i gubici na prodaji podružnica, uključujući 130 milijuna eura u prodaji grčke podružnice Geniki i 92 milijuna eura u prodaji američke podružnice TCW.

Ako se izuzmu jednokratne stavke, neto dobit iznosila je 856 milijuna eura, priopćeno je iz Societe Generalea.

Glavni je oslonac u promatranom razdoblju bio odjel investicijskog bankarstva, čija je dobit u trećem tromjesečju poskočila na 322 milijuna eura, sa 77 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine.

Banka je u trećem tromjesečju smanjila rizičnu imovinu za 5,4 milijarde eura i zaključila program prodaje kredita u odjelu za investicijsko bankarstvo i poslovanje s poduzećima, prodavši imovinu ukupne vrijednosti 16 milijardi eura.

Krajem rujna stopa adekvatnosti kapitala iznosila je 10,3 posto, čime je uvećana za 0,39 postotnih bodova u odnosu na kraj lipnja.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙