FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 5. studenog

Autor: nbrc
ZAGREB, 5. studenog 2012. (Hina) - ajavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 5. studenog.

ZAGREB - U dvodnevnom posjetu Hrvatskoj boravit će izaslanstvo Republike Azerbajdžan koje predvodi Shahin Mustafayev, ministar ekonomskog razvitka. Radni dio počet će u 9,15 sati kada će izaslanstvo primiti predsjednik Vlade Zoran Milanović. Nakon susreta s premijerom, azerbejdžansko izaslanstvo u 9,30 sati u Vladi će primiti i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. Izjave za medije predviđene su nakon sastanka u 10,30 sati (Trg Sv. Marka 2). Izaslanstvo Azerbajdžana u 11 sati u Vladi će primiti i Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture. Istoga dana u 15 sati, izaslanstva Hrvatske i Azerbajdžana posjetit će Luku Rijeka te obići lokaciju projekta LNG terminala. Hrvatska i Azerbejdžan zainteresirane su za suradnju na području brodogradnje, energetike, turizma, infrastrukture, što je i naglašeno u ožujku ove godine kada je delegacija Hrvatske boravila u toj zemlji. Poslovanje Hrvatske i Azerbajdžana, trebala bi dodatno pojednostaviti i tri sporazuma koja su potpisana u Bakuu u ožujku: o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, oslobađanju od viza za nositelje diplomatskih i službenih putovnica te o suradnji u protuminskom djelovanju.

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) na konferenciji za novinare u HZZ-u izvijestit će o mjerama aktivne politike zapošljavanja do ulaska Hrvatske u EU. (11,00 sati, HZZ, Radnička cesta 1).

LONDON - Na jednom od najvećih i najvažnijih svjetskih turističkih sajmova World Travel Market-WTM, koji se po 33. put u Londonu održava od 5. do 8. studenoga, među više od pet tisuća izlagača iz oko 200 zemalja svijeta svoju turističku ponudu predstavlja i Hrvatska. Nositelj hrvatskog nastupa je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) uz koju svoju ponudu predstavljaju i pojedina odredišta te hotelske i druge turističke tvrtke. Uz promociju svi će oni tijekom WTM-a voditi i poslovne razgovore, jer je to prije svega poslovni sajam/burza gdje se naznačuju i prvi trendovi za predstojeću turističku godinu u svijetu. To je i razlog što WTM svake godine posjeti i više od 50 tisuća profesionalaca te brojni ministri turizma, među kojima će biti i hrvatski ministar turizma Veljko Ostojić. On će na konferenciji za medije u sklopu prvog dana WTM-a predstaviti ključne aktivnosti Ministarstva turizma za iduću godinu, mjere za razvoj turizma te mogućnosti investiranja u hrvatski turizam (16 sati, prostor ExCel). Prije toga će se sastati s glavnim tajnikom Svjetske turističke organizacije-UNWTO Talebom Rifaijem (10 sati, štand HTZ-a), a tijekom boravka na WTM-u tradicionalno će se sresti i s predstavnicima britanskog turističkog sektora te održati sastanak s predstavnicima vodećih svjetskih touroperatora.

ROVINJ - Ovogodišnja, 10. konferencija "Dani hrvatskog osiguranja 2012." okupit će u Rovinju domaće i strane stručnjake iz područja osiguranja i reosiguranja, predstavnike regulatornih tijela, supervizora i drugih financijskih institucija. Na dvodnevnoj konferenciji, koju organizira Udruženje osiguravatelja HGK, raspravljat će se o stanju i promjenama u djelatnosti osiguranja u proteklom desetogodišnjem razdoblju s pogledom na perspektivu i novosti koje dolaze pristupanjem u punopravno članstvo EU, te o važnosti pojedinih segmenata osiguranja kao što su zdravstveno ili životno osiguranje, a razgovarat će se i o novostima iz nacrta prijedloga novog zakona o obveznim osiguranjima u prometu, itd. (10,00 sati, Hotel Lone, Rovinj).

ZAGREB - Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) najavila je prosvjed radnika TŽV Gredelj pod nazivom "U čijem interesu radi stečajni upravitelj TŽV-a Gredelj?". Prosvjed će se, kako je najavljeno, održati pred upravnom zgradom tvrtke (7,30 sati, TŽV Gredelj, Vukomerečka cesta 89).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp/xtmis ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙