FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 29. listopada

Autor: dsta
ZAGREB, 29. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 29. listopada.

ZAGREB - Ugovor o zajmu za Projekt kreditnog programa financiranja izvoza u iznosu od 50 milijuna eura između Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i Svjetske banke potpisat će predsjednik uprave HBOR-a Anton Kovačev i voditelj Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Hongjoo J. Hahm. Također će ministar financija Slavko Linić i Hongjoo J. Hahm potpisati ugovor o jamstvu između Republike Hrvatske i Svjetske banke za taj zajam (10 sati, HBOR, Strossmayerov trg 9)

BRUXELLES - Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sudjelovat u Bruxellesu, na poziv povjerenika Europske komisije za energetiku Guentera Oettingera, na ministarskom sastanku vezanom za projekt Južni tok. Tema sastanka bit će napredak projekta Južni tok te dogovor oko modaliteta suradnje i razmjene informacija, kao i razmatranje daljnjih mogućnosti za osiguranje potpune usklađenosti međuvladinih ugovora s pravnom stečevinom EU. Na sastanku će, uz hrvatskog, sudjelovati i ministri Austrije, Bugarske, Slovenije, Italije, Mađarske i Grčke.

ZAGREB - Zračna luka Zagreb očekuje slijetanje prvog zrakoplova zrakoplovnog prijevoznika SkyWork Airlines, na redovitoj liniji Bern - Zagreb. Nakon slijetanja održat će se konferencija za novinare na kojoj će uz predstavnike Zračne luke Zagreb sudjelovati i predstavnici SkyWork Airlinesa (13,30 sati, Zračna luka Zagreb)

ZAGREB - Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u Zagrebu za kolovoz ove godine iznosila je 6.417 kuna, što je za 106 kuna više ili nominalno za 1,7 posto više nego za mjesec prije, pokazuju podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada. U odnosu pak na kolovoz prošle godine prosječna je zagrebačka neto plaća za osmi mjesec ove godine bila nominalno veća za 0,2 posto ili za 17 kuna. Po pojednim djelatnostima, najniža neto plaće u Zagrebu i za kolovoz ove godine bila je u uslugama povezanim s upravljanjem i održavanjem zgrada, uređenju i održavanju krajolika, u iznosu od 3.170 kuna. Najveću su pak prosječnu neto plaću u Zagrebu i za kolovoz imali u upravljačkim djelatnostima; savjetovanju u vezi s upravljanjem, u iznosu od 12.508 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙