FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 24. listopada

Autor: tper
ZAGREB, 23. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 24. listopada.

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede održat će se sjednica Savjeta za praćenje stanje u mljekarskom sektoru na kojoj će, prema najavama iz Ministarstva, biti prezentiran i raspravljen 'mliječni paket' kojim bi se uredili svi odnosi između proizvođača i prerađivača, uključujući i cijenu, a cilj mu je spriječiti dugogodišnje probleme pri realizaciji međusobnih poslovnih/ugovornih odnosa proizvođača i otkupljivača mlijeka na području Hrvatske. Rezultate sjednice Savjeta za mlijeko iščekuju proizvođači mlijeka koji su od ponedjeljka obustavili isporuku mlijeka prerađivačima tražeći cijenu od 4,05 kuna. Kako su najavili predstavnici udruga proizvođača mlijeka, od rezultata sjednice Savjeta za mlijeko ovise i njihovi daljnji potezi (13,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede).

ZAGREB - Četvrta konferencija Dan velikih planova na temu "Kako pripremiti tvrtku za poslovanje u 2013" održat će se u organizaciji poslovnog tjednika Lider. Kreatori ekonomske i financijske politike na konferenciji će predstaviti prognoze te planove za sljedeću poslovnu godinu. Bit će riječi o proračunu za izlaz iz recesije/na pragu EU, o bankarstvu u 2013., poslovnim prilikama u slijedećoj godini itd. (9,00 sati, Hotel Westin, Kršanjavoga 1).

ROVINJ - Na 10. međunarodnom znanstveno-stručnom savjetovanju "Energetska i procesna postrojenja" i 5. međunarodnom forumu o obnovljivim izvorima energije bit će riječi o aktualnom trenutku hrvatskog energetskog gospodarstva (9,00 sati, Hotel Eden, Luja Adamovića bb).

ZAGREB - Ugovore po javnom pozivu za sufinanciranje gradnje komunalnih vodnih građevina za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju potpisat će ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Riječ je o 64 ugovora o sufinanciranju s četiri grada, 27 općina i 21 vodnim komunalnim društvom kao investitorima projekata. Za razvoj sustava javne vodoopskrbe osigurano je 8,57 milijuna kuna, a za razvoj sustava javne odvodnje gotovo 14 milijuna kuna (11,30 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙