FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 25. listopada

Autor: rbel
ZAGREB, 24. listopada 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 25. listopada.

ZAGREB - U organizaciji Saveza za energetiku Zagreba, Energo Media Servisa i portala croenergo.eu započinju prvi Međunarodni dani gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu "Greenvest: Invest In Green Croatia". Riječ je o događaju s ciljem pružanja potpore razvoju 'zelenog' gospodarstva, a organizatori uz ostalo najavljuju da će tijekom tri dana održavanja skupa biti održano više od 25 različitih skupova i rasprava, predstavljeno gotovo 500 milijuna eura vrijednih privatnih investicija u 'zeleno' gospodarstvo Hrvatske te predstavljeno niz 'zelenih' usluga i proizvoda. Skup će, kako je najavljeno, otvoriti ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i direktor Greenvest-a Tomislav Marjanović, a nakon svečanosti otvaranja predviđene su izjave za novinare (12,00 sati otvorenje, 12,50 sati izjave za novinare, Smaragdna dvorana hotela Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Farmaceutska kompanija Teva, u čijem je vlasništvu Pliva, u Zagrebu otvara Centar financijskih aktivnosti, koji će pružati usluge za mnoge europske lokacije. To će, najavljuju iz Teve i Plive, rezultirati otvaranjem više od stotinu novih radnih mjesta. Uz predstavnike Teve i Plive, predstavljanju aktivnosti tog centra bit će, kako je najavljeno, nazočan i prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić (19,30 sati, Plivin centar za istraživanje i razvoj, Prilaz baruna Filipovića 29).

ZAGREB - Institut za javne financije i Matica hrvatskih sindikata organiziraju okrugli stol pod nazivom "Utjecaj politike plaća na tržište rada", na kojem će se, uz ostalo, raspravljati o određivanju sustava plaća i značenju kolektivnog pregovaranja, plaćama u javnom sektoru, probematici minimalne plaće i dr. (10,00 sati, Tvornica kulture, Šubićeva 2).

ZAGREB - Na svečanosti otvaranja bit će predstavljen IPA 2009 twinning projekt "Jačanje i daljnji razvoj unutarnjeg energetskog tržišta u domeni Ugovora o Energetskoj zajednici" vrijedan 500 tisuća eura. Cilj je tog projekta pridonijeti daljnjem usklađivanju i provedbi stečevine EU koja se odnosi na energetsko tržište, a njegov najvažniji rezultat bit će sveobuhvatna analiza energetskog tržišta te smjernice i preporuke za jačanje i daljnji razvoj unutarnjeg energetskog tržišta (9,00 sati, Informacijski centar EU, Trg žrtava fašizma 6).

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙