FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 2. studenoga

Autor: dsta
ZAGREB, 2. studenoga 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 2. studenoga.

ZAGREB - U Ministarstvu financija bit će predstavljeni prijedlozi zakona o trošarinama i zakona o posebnom porezu na motorna vozila. Na prezentaciji će sudjelovati ministar financija Slavko Linić i pomoćnik ministra i ravnatelj Carinske uprave Zlatko Grabar (11 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5).

ZAGREB - Memorandum o suglasnosti o studiji za osnivanje gospodarsko-tehnološke zone između Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva trgovine NR Kine bit će potpisan nakon radnog sastanka ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa s izaslanstvom kineskog Ministarstva trgovine koje predvodi Gao Hucheng, predstavnik za međunarodnu trgovinu (10 sati, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za kolovoz ove godine iznosila je 5.541 kunu, što je nominalno 2,2 posto i realno 1,7 posto više u odnosu na srpanj, objavio je Državni zavod za statistiku. Na godišnjoj razini pak, u odnosu na kolovoz prošle godine, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama za kolovoz ove godine nominalno je veća za 0,5 posto, a realno je niža 3,4 posto. Za razdoblje od siječnja do kolovoza prosječna neto plaća iznosila je 5.464 kune, što je u odnosu na isto razdoblje 2011. nominalno više za 1 posto, a realno je niže za 1,7 posto. Među pojednim djelatnostima, najveća prosječna neto plaća za kolovoz isplaćena je u zračnom prijevozu, u iznosu od 11.089 kuna te u promidžbi (reklami i propagandi) i istraživanju tržišta od 10.128 kuna. Najniže prosječne neto plaće za kolovoz imali su zaposleni u proizvodnji odjeće, od 2.824 kuna te u proizvodnji kože i srodnih proizvoda u iznosu od 2.937 kuna.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙