FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH raspustio četiri stranacke organizacije

Autor: zkre
MOSTAR, 30. listopada 2012. (Hina) - Predsjedništvo HDZ-a BiH raspustilo je u utorak četiri stranačke organizacije zbog lošijih rezultata na posljednjim općinskim izborima u kojima je HDZ izgubio načelnička mjesta, priopćeno je nakon sjednice Predsjedništva održane u Kiseljaku.

Radi se o općinskim organizacijama stranke u Vitezu, Kreševu, Zenici i Odžaku, koji su podnijeli ostavke a predsjedništvo stranke jednoglasno podržalo. U dvije općine središnje Bosne Vitezu i Kreševu HDZ je izgubio načelničke pozicije od SDA, odnosno Narodne stranke Radom za boljitak zbog podjela između dva HDZ-a. Uskoro će se u ovim organizacijama održati unutarstranački izbori.

Vrha HDZ-a BiH najavilo je da će analizirati i rad drugih općinskih organizacija stranke koje su također ostvarile lošiji izborni rezultat.

Stranačko vodstvo inače izrazilo zadovoljstvo rezultatima izbora i broja glasova što ih je stranka dobila na lokalnim izborima. HDZ BiH je na posljednjim lokalnim izborima u BiH, bez Grada Mostara u kojemu nisu održani izbori, osvojio 98. 877 glasova. Kako je priopćila stranka, HDZ BiH je zadobio potporu 60 posto hrvatskih birača osvojivši 262 vijećničkih mandata, od čega je 13 mjesta u koalicijama s drugim hrvatskim strankama u 66 općina diljem BiH.

(Hina) xzkre yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙