FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Natječaj za Nagradu za mlade "Uključi se!"

Autor: smar
ZAGREB, 30. listopada 2012. (Hina) - Natječaj za Nagradu za mlade "Uključi se!" koju Mreža mladih Hrvatske (MMH) dodjeljuje mladima od 15 do 30 godina za osobiti doprinos ostvarivanju pozitivnih društvenih promjena u lokalnim zajednicama ili na nacionalnoj razini od danas je otvoren.

Nagradom za mlade "Uključi se!" koja se dodjeljuje drugu godinu zaredom, želi se potaknuti aktivno sudjelovanje mladih u društvenim procesima na lokalnoj i nacionalnoj razini te odati priznanje iznimnom doprinosu mladih u izgradnji društva.

Nagradu dodjeljuje Mreža mladih Hrvatske u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, a na svečanoj dodjeli u prosincu nagrađeni će dobiti statuu, priznanje i novčanu nagradu u vrijednosti pet tisuća kuna.

Kandidate za nagradu mogu predložiti pojedinci, udruge institucije i ostale organizacije, a sve kandidature moraju se priložiti u pisanom obliku putem internetske stranice www.ukljucise.net., istaknuo je član Upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske Marko Boko na današnjoj konferenciji za novinare.

Uz popunjeni obrazac potrebno je učitati video u trajanju od jedne minute gdje je predstavljen rad kandidata, a rok za podnošenje prijava je 25. studeni.

Proces odlučivanja o dobitniku nagrade odvijat će se u dva kruga - u prvom krugu glasovat će javnost putem internetske stranice www.ukljucise.net. od 26. studenog do 9. prosinca, a u drugom krugu peteročlano Povjerenstvo odlučit će o pobjedniku birajući između pet kandidata koji su dobili najviše glasova na internetskom glasovanju. Povjerenstvo će odluku o dobitniku nagrade donijeti sukladno kriterijima koristi djelovanja kandidata za širu zajednicu, inovativnosti i održivosti projekta te stupnju samoinicijativnosti i autonomije djelovanja mladih.

Boko je naglasio kako je dodjela nagrade bitna jer se njome odaje priznanje onim mladima "kojima u situaciji kada je društvo općenito u krizi nije problem izdvojiti nešto slobodnog vremena kako bi ga uložili u društvo ili lokalnu zajednicu".

"Smatramo da je 'u šumi negativnih pristupa i vijesti koje se kroz medije promiču o mladima' veoma bitno promovirati u medijima ovakve afirmativne aktivnosti te da su mladi ljudi koji će aplicirati za ovu nagradu, oni koji doprinose zajednici te podupiru ono što je bitno u društvu", istaknula je pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Maja Sporiš.

Najavila je da će to ministarstvo do kraja godine predložiti Vladi izmjene i dopune Zakona o volonterstvu kojim bi se, dodala je, trebale ukloniti birokratske barijere koje postoje u sadašnjem zakonu, kako bi se volontiranje na bolji način percipiralo u društvu i na drugačiji način vrednovalo.

Prošlogodišnja pobjednica Ana Milovan istaknula je da nagrada predstavlja priznanje za ono što je dosad radila, da je dodatna motivacija da i dalje nastavi biti aktivna. Pozvala je mlade da se uključe u aktivnosti koje mogu pridonijeti društvenim promjenama te poručila da se ne srame svog aktivizma.

(Hina) xsmar yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙