FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene donacije Zagrebačke banke

Autor: mkov
ZAGREB, 29. listopada 2012. (Hina) - Plakete dobitnicima 14. natječaja za dodjelu donacija Zagrebačke banke dodijeljene su danas, a u natječaju je sedam projekta iz Zagreba osvojilo je gotovo 300.000 kuna, priopćeno je iz Zagrebačke banke (ZB).

Nakon što je stručna komisija odabrala 15 finalista Natječaja oni su se predstavili javnosti na Facebooku te su, kako navodi ZB, zahvaljujući potpori i broju prikupljenih glasova, ti projekti osvojili sredstva koja će omogućiti njihovu realizaciju.

U kategoriji Humanitarno djelovanje udruga za reanimaciju građanskih inicijativa “Druga pomoć” osvojila je za projekt Dobri buvljak – humanitarni online buvljak 80.297,03 kuna. U istoj kategoriji Muzej za umjetnost i obrt osvojio je 17.355,02 kuna s projektom pod nazivom Keramičke kreativne radionice.

U kategoriji Inovativnost Pučko otvoreno učilište “Korak po korak” za kampanju Promjena počinje u svakom od nas osvojilo je donaciju u iznosu od 24.107,49 kuna. U istoj kategoriji je udruga za očuvanje hrvatskih voda i mora “Slap” osvojila donaciju u iznosu od 22.092,13 kuna za projekt Eko centar Topolo – energetski edukacijski kutak za mlade Dubrovačko-neretvanske županije.

U kategoriji Djeca i mladi djevojački zbor “Mozartine” osvojio je 95.507,46 kuna za projekt “Turneja Djevojačkog zbora”, a u istoj kategoriji udruga građana “Sveta Mati Slobode” za projekt Putem ljubavi, predano za dobrobit mladih osvojila je donaciju u iznosu od 43.177,50 kuna. U ovoj kategoriji zagrebački športski savez osoba s invaliditetom prijavio je projekt Rad – putokaz prema uspjehu te je osvojio donacija od 14.765,50 kuna.

U kategoriji za Humanitarno djelovanje za pojedinačne projekte donacije su dobili Plivački klub “Cipal” Split, Druga pomoć – Udruga za reanimaciju građanskih inicijativa, Zagreb, Udruga za promicanje inkluzije podružnica Slavonski Brod, Udruga osoba s invaliditetom otoka Hvara – UOSIOH Stari Grad, 5. Muzej za umjetnost i obrt Zagreb

U kategoriji za Inovativnost donacije su dobili Udruga za promicanje održivog načina življenja “GREDICA” Varaždin, Moslavina media servis Kutina, Pučko otvoreno učilište “Korak po korak” Zagreb, Udruga za očuvanje hrvatskih voda i mora Slap Zagreb i Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura plus Split.

U kategoriji Djeca i mladi donacije su dobili Djevojački zbor “Mozartine” Zagreb, Općina Klana – Multimedijalni centar Klana, Udruga građana “Sveta mati slobode” Zagreb, Centar za odgoj i obrazovanje Lug, Lug Samoborski i Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom Zagreb.

Natječaj za dodjelu donacija Zagrebačke banke otvoren je 1. lipnja 2012., a stručna komisija odabrala je 15 najboljih projekta - po pet najboljih projekata udruga, organizacija i društava u tri kategorije: Djeca i mladi, Inovativnost te Humanitarno djelovanje. U drugom krugu, svi odabrani su tijekom dva tjedna predstavili svoje projekte široj javnosti na Facebooku, a korisnici Facebooka dobili su na transparentan način mogućnost upoznati se s finalistima, pribaviti konkretnije informacije o projektima te glasovati za svoje favorite.

Ukupan proračun natječaja od 750.000 kuna – odnosno, 250.000 kuna po svakoj kategoriji, raspoređeni su na donirane projekte i laureate.

(Hina) pp/xmkov ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙