FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za medije: predstavilo se pet kandidata za Programsko vijeće HRT-a

Autor: tdel
ZAGREB, 16. listopada 2012. (Hina) - Članovima saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije danas se predstavilo pet od 30 kandidata za Programsko vijeće HRT-a.

Odboru su se predstavili Drago Asić, Robert Šimrak, Marina Mučalo, Nina Obuljen Kožinek i Željka Jelavić, a ostali kandidati predstaviti će se u srijedu.

Izvanredna profesorica na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti Marina Mučalo podsjetila je na svoj višegodišnji rad na Hrvatskom radiju te je naglasila da je zaštita javnog interesa ključna za rad PV-a.

Ocjenivši da Hrvatski radio (HR) sada ima lošu uređivačku politiku, Mučalo je negativno odgovorila na upit Šime Lučina (SDP) je li na HR-u bolja situacija nego na HTV-u. Istaknula je i da javni servis mora opstati i odgovoriti na izazove sve većeg broja komercijalnih radio-postaja.

Da će kao članica PV-a raditi na razvoju političke kulture demokracije, promoviranju prava manjina (rodnih i etničkih), kazala je Željka Jelavić iz zagrebačkog Etnografskog muzeja, a samostalni umjetnik Drago Asić istaknuo je da će kao član PV-a raditi na poboljšanju kulture na HRT-u.

Izvanredni profesor na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) Robert Šimrak kazao je da kao član PV-a želi pridonjeti boljem programu HRT-a te je izrazio zadovoljstvo pokretanjem trećeg programa HTV-a i većim programom kulture (umjetničkih filmova i dokumentarnih emisija) na njemu.

Nina Obuljen-Kožinek iz Instituta za međunarodne odnose (IMO) rekla je da će ključna uloga PV-a biti u provođenju ugovora između HRT-a i Vlade, a u tijelima HRT-a trebaju biti stručne osobe koje će to moći pratiti.

(Hina) xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙