FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 16. listopada

Autor: jnah
ZAGREB, 16. listopada 2012. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 16. listopada:

ZAGREB - Nastavak 5. sjednice Hrvatskog sabora. Zasjedanje se nastavlja raspravom o Izvješću o radu državnih odvjetništava u 2011. godini. U izvješću stoji kako su državna odvjetništva lani zaprimila 90.631 kaznenu prijavu, što je za 3,1 posto više nego godinu ranije. Bilježi se porast kaznenih prijava protiv nepoznatih počinitelja (za 11,1 posto), maloljetnih osoba (3,8 posto), mlađih punoljetnih osoba (1,5 posto) i protiv pravnih osoba (17 posto). Do pada prijava došlo je samo u odnosu na odrasle osobe, a uzrok toga, smatra tužiteljstvo, je u povećanju broja prijava protiv nepoznatih osoba (9,30 sati, Velika Sabornica, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije održati će svoju 11. sjednicu, na kojoj je predviđen razgovor s kandidatima prijavljenim na natječaj za izbor četiri člana Nadzornog odbora HRT-a. Također, obaviti će se razgovor s kandidatima prijavljenim na javni poziv za izbor devet članova Programskog vijeća HRT-a te razgovor s kandidatima prijavljenim na natjećaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a (9,30 sati, Dvorana Stjepan Radić, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg s dužnosnicima HSS-a uručiti će u Vladi RH Zahtjev HSS-a s potpisima potpore građana Hrvatske Vladi RH da smanji PDV na hranu na 10 posto. HSS je početkom rujna počeo prikupljanje potpisa građana za smanje PDV-a na hranu na 10 posto. Izjave za novinare bit će ispred sjedišta Vlade RH u (11 sati, Trg Svetog Marka 2).

ZAGREB - Okrugli stol "Nacrt novog Zakona o dadiljama" na kojem će se predstaviti novi zakon o dadiljama nakon internetskog savjetovanja, na kojem će sudjelovati i predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, predsjednik Udruge gradova Vojko Obersnel i drugi (12 sati, Velika dvorana Ministarstva Trg hrvatskih velikana 6).

ZAGREB - Bistu znamenitoga hrvatskog glumca Josipa Bobija Marottija, rad akademskog kipara Miljenka Sekulića, otkrit će na prigodnoj svečanosti u Histrionskom domu ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Glumačka skupina Histrion Novu histrionsku sezonu otvorit će smotrom komedija posvećenu velikom Histrionu, pokojnom glumcu Josipu Bobiju Marottiju (12 sati, Histrionski dom, Ilica 90).

ZAGREB - Izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost i Hrvatsko katoličko sveučilište predstavit će knjigu dr. Esther Gitman "Kad hrabrost prevlada. Spašavanje i preživljavanje Židova u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj 1941.-1945.". Na predstavljanju uz autoricu dr. Gitman, sudjeluju prof. Jure Krišto, znanstveni savjetnik na Hrvatskom institutu za povijest, prof. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, i mr. Stjepan Brebrić, glavni urednik Kršćanske sadašnjosti. Dr. Gitman tijekom mjeseca listopada na Hrvatskom katoličkom sveučilištu drži nastavu kao gost-predavač na izbornom predmetu “Sudionici i načini spašavanja Židova u NDH” za studente 2. i 3. godine povijesti (19 sati, dvorana Vijenac, Kaptol 29) .

TIKVEŠ - Na konferenciji za novinare u Tikvešu bit će predstavljeni obnovljeni Ribnjaci Podunavlje. Također predstavnici WWF-a (World Wildlife Fund - Svjetski fond za zaštitu prirode) i predstavnici Parka prirode Kopački rit potpisat će Deklaraciju o suradnji na Ribnjacima Podunavlje te predstaviti rezultate projekta "Obnova močvarnih staništa na području Mure, Drave i Dunava. (12, u prostorima Bioekološke stanice Tikveš).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙