FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za utorak, 16. listopada

Autor: fah
ZAGREB, 16. listopada 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 16. listopada koje ćemo popratiti fotografijama:

BRUXELLES - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović dobit će u Europskom parlamentu u Bruxellesu, zajedno s bivšim srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, medalju za toleranciju. Prije dodjele odličja u utorak poslije podne, predsjednik Josipović će se sastati s predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom. Nevladina organizacija Europsko vijeće za toleranciju i pomirenje (ECTR) ustanovila je nagradu Europska medalja za toleranciju, koja se dodjeljuje za izvanredna postignuća u promicanju tolerancije i pomirenja u Europi, borbi protiv ksenofobije, rasne ili vjerske diskriminacije.

ZAGREB - Nastavak 5. sjednice Hrvatskog sabora. Zasjedanje se nastavlja raspravom o Izvješću o radu državnih odvjetništava u 2011. godini. U izvješću stoji kako su državna odvjetništva lani zaprimila 90.631 kaznenu prijavu, što je za 3,1 posto više nego godinu ranije. Bilježi se porast kaznenih prijava protiv nepoznatih počinitelja (za 11,1 posto), maloljetnih osoba (3,8 posto), mlađih punoljetnih osoba (1,5 posto) i protiv pravnih osoba (17 posto). Do pada prijava došlo je samo u odnosu na odrasle osobe, a uzrok toga, smatra tužiteljstvo, je u povećanju broja prijava protiv nepoznatih osoba (9,30 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije održati će svoju 11. sjednicu, na kojoj je predviđen razgovor s kandidatima prijavljenim na natječaj za izbor četiri člana Nadzornog odbora HRT-a. Također, obaviti će se razgovor s kandidatima prijavljenim na javni poziv za izbor devet članova Programskog vijeća HRT-a te razgovor s kandidatima prijavljenim na natjećaj za izbor glavnog ravnatelja HRT-a (9,30 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg s dužnosnicima HSS-a uručiti će u Vladi RH Zahtjev HSS-a s potpisima potpore građana Hrvatske Vladi RH da smanji PDV na hranu na 10 posto. HSS je početkom rujna počeo prikupljanje potpisa građana za smanje PDV-a na hranu na 10 posto. Izjave za novinare bit će ispred sjedišta Vlade RH u (11 sati).

ZAGREB - Ministarstvo financija organizator je konferencije o važnosti sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru Hrvatske u okviru projekta IPA 2008 "Podizanje javne svijesti o važnosti sustava unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru Hrvatske", vrijednog 132 tisuće eura. Cilj konferencije je istaknuti važnost sustava unutarnjih financijskih kontrola kao i odgovornost rukovodeće strukture za njihovo učinkovito funkcioniranje. Kvalitetni sustavi unutarnjih financijskih kontrola važan su preduvjet za uspješno upravljanje proračunskim i javnim sredstvima, osiguranje fiskalne odgovornosti kao i spremnost zemlje za upravljenje sredstvima iz EU fondova (10 sati, Hotel Westin).

ZAGREB - Bistu znamenitoga hrvatskog glumca Josipa Bobija Marottija, rad akademskog kipara Miljenka Sekulića, otkrit će na prigodnoj svečanosti u Histrionskom domu ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Glumačka skupina Histrion Novu histrionsku sezonu otvorit će smotrom komedija posvećenu velikom Histrionu, pokojnom glumcu Josipu Bobiju Marottiju (12 sati, Histrionski dom).

ZAGREB - Veleposlanik Paul Vandoren, šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, održat će predavanje na temu "Hrvatska u Europskoj uniji" (u 16 sati, palača Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti). Uvodnu riječ održat će predsjednik HAZU-a akademik Zvonko Kusić.

ZAGREB - Izdavačka kuća Kršćanska sadašnjost i Hrvatsko katoličko sveučilište predstavit će knjigu dr. Esther Gitman "Kad hrabrost prevlada. Spašavanje i preživljavanje Židova u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj 1941.-1945.". Na predstavljanju uz autoricu dr. Gitman, sudjeluju prof. Jure Krišto, znanstveni savjetnik na Hrvatskom institutu za povijest, prof. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, i mr. Stjepan Brebrić, glavni urednik Kršćanske sadašnjosti. Dr. Gitman tijekom mjeseca listopada na Hrvatskom katoličkom sveučilištu drži nastavu kao gost-predavač na izbornom predmetu “Sudionici i načini spašavanja Židova u NDH” za studente 2. i 3. godine povijesti (19 sati, Kaptol 29).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Ivana Kutni

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙