FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora : Politika kao biznis

Autor: dram
PODGORICA, 3. listopada 2012. (Hina) - Da je bavljanje politikom, uz ostalo, i unosan posao pokazali su nositelji izbornih lista, njih 13 koliko se natječe na izvanrednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, zakazanim za 14. listopada, pišu u srijedu podgorički mediji.

Standard koji su sebi osigurali baveći se politikom, a i biznisom, daleko je iznad onog koji imaju crnogorski građani, navodi u svojoj analizi podgorički dnevnik Vijesti.

Iako nema podataka je li na popisu 21 multimilijunera koji žive u Crnoj Gori, Vijesti ističu da, prema neslužbenim podacima, "uvjerljivo s najviše osobnog kapitala u izbornu utrku ulazi bivši premijer i čelnik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, koji je i nositelj liste "Europska Crna Gora".

Kako navodi list, Đukanović u Upravi za nekretnine službeno ima ubilježen samo stan od 187 kvadrata, a povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa prijavio je premijersku plaću od 1.234 eura uz bonus od 900 eura. Vijesti raspolažu i s "dostupnim" podacima da je čelnik DPS i suvlasnik Univerziteta Donja Gorica (UDG) te da ima kapital u tvrtkama Capital invest, Global Montenegro i da je jedan od dioničara Prve banke, koju kontrolira njegov brat Aco Đukanović.

Srđan Milić, nositelj liste Socijalističke narodne partije, najjače oporbene stranke ima privatni biznis, stan i kuću u Budvi, dok dr. Ranko Kadić, nositelj liste Srpski nacionalni savez, kao specijalist nuklearne medicine, ima privatnu ordinaciju "Kadić medical".

Miodrag Lekić, nositelj liste Demokratskog fronta ima značajne nekretnine u Baru i na Žabljaku, bivši je veleposlanik Srbije i Crne Gore u Rimu, a danas sveučilišni profesor u glavnom gradu Italije.

U Crnoj Gori živi 21 multimilijuner, čije ukupno bogatstvo se procjenjuje na 2 milijarde dolara. Tu informaciju je nedavno objavila kompanija "Walth X" u izvješću "World Ultra Report 2012. – 2013."

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙