FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN: Kroz zemlje regije prođe 80 posto kokaina iz Afganistana

Autor: dram
PODGORICA, 5. rujna 2012. (Hina) - Izvršni direktor Ureda Ujedinjenih naroda za drogu i kriminal (UNODC) Jurij Fedotov izjavio je u srijedu u Podgorici da kroz zemlje jugoistočne Europe i Balkana prođe oko 80 posto kokaina proizvedenog u Afganistanu, koji završi u zapadnoj Europi.

"Kroz regiju prolazi i heroin iz južne Amerike. Objedinjavanjem snaga jedino se može suprotstaviti narkomafiji", kazao je Fedotov nakon sastanka s crnogorskim ministrom unutarnjih poslova Ivanom Brajovićem.

Fedotov je, kako stoji u priopćenju, podsjetio da je UNODC u svibnju počeo novi program na Balkanu te da je jedna od glavnih zadaća tog programa da se prekinu putovi narkotika iz Afganistana.

On je također podsjetio da UN imaju Konvenciju o borbi protiv organiziranog kriminala navodeći da će ispunjavanje njezinih odredbi pomoći Crnoj Gori i zemljama regije na putu ka EU.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova Ivan Brajović je ocijenio da se najbolji rezultati u borbi protiv trgovine ljudima i narkoticima mogu postići suradnjom svih država u regiji te da je Crna Gora tome posvećena. "Crna Gora je tranzitno područje u transportu narkotika, važno je da se ulože napori kako bi se ta pojava smanjila što bi pridonijelo konačnom iskorjenjivanju tog zla", rekao je Brajović.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙