FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Učenici i roditelji prosvjedovali u Čepinu zbog skupog prijevoza

Autor: vsik
ČEPIN,1. listopada 2012.(Hina) - Oko 200 srednjoškolaca koji putuju iz Čepina i njihovih roditelja prosvjedovali su danas u Čepinu zato što osječkome Gradskom prijevozu putnika (GPP) moraju platiti punu cijenu karte za prijevoz redovitih učenika.

Po njihovim riječima, do desetak kilometara udaljenog Osijeka karta za učenike stoji 425 kuna na mjesec, a radnička 499 kuna, što oni ne mogu plaćati.

Učenici su blokirali dva autobusa GPP-a koji su iz Osijeka došli u Čepin, tako da autobusi danas nisu vozili na toj relaciji.

Direktor osječkoga GPP-a Igor Medić održao je konferenciju za novinare na kojoj je rekao kako mu je žao djece i roditelja i da razumije njihov bijes, ali ljutnja, dodao je, treba biti usmjerena "prema onome tko je doveo do toga". Istaknuo je da je GPP trgovačko društvo, a ne socijalna ustanova te da ne može poslovati na temelju naputka Ministarstva znanosti i obrazovanja, nego na temelju potpisanih ugovora.

Učeničke karte ministarstvo bi trebalo subvencionirati sa 75 posto, pet posto županija, 10 posto općina Čepin i 10 posto učenici.

"Mi ćemo im refundirati cijenu karte u trenutku kada nama Ministarstvo obrazovanja, županija ili netko drugi dostavi novac", rekao je Medić na konferenciji za novinare u sjedištu GPP-a ispred kojega su danas stražarila dvojica policajaca.

Također je rekao da im općina Čepin duguje 75.000 kuna za neisplaćene subvencije, što će naplatiti u ovršnom postupku.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je kako od mjerodavnoga ministarstva nisu dobili odgovarajuće akte na temelju kojih bi županija uplatila svoj dio novca za subvencioniranje prijevoza učenika.

Po riječima glasnogovornika osječko-baranjske Policijske uprave Marka Ćalete, za sutra je policiji najavljen prosvjed ispred zgrade GPP-a u Osijeku.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙