FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS traži sufinanciranje prijevoza zagrebačkim srednjoškolcima

Autor: mbuj
ZAGREB, 10. rujna 2012. (Hina) - Hrvatska seljačka stranka (HSS) Grada Zagreba danas je od gradonačelnika Milana Bandića zatražila da Vladi uputi zahtjev za sufinanciranjem prijevoza zagrebačkih srednjoškolaca s tumačenjem statusa Grada Zagreba kao županije čime bi se, ističu, promet između gradskih četvrti tumačio kao međumjesni i bio obuhvaćen Vladinom odlukom o subvencioniranju prijevoza srednjoškolaca.

"Vlada Republike Hrvatske pokazala je i odlukom o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca svoju nespremnost i nerazumijevanje stvarnog života", ocjenjuje zagrebački HSS ističući kako Grad Zagreb ima status županije te da bi stoga i on trebao biti obuhvaćen Vladinom odlukom o subvencioniranju prijevoza.

"Temeljem statusa županije promet između gradskih četvrti mogao bi se tumačiti kao međumjesni, a činjenica je da putovanje srednjoškolca iz Sesveta, Podsuseda ili Brezovice do centra grada traje najmanje 45 minuta, što spada u red najdužih putovanja do škole u Republici Hrvatskoj", navodi u priopćenju zagrebački HSS.

U Vladi moraju shvatiti i razumjeti, ističu u HSS-u, da unatoč statističkim podacima o Zagrebu kao najbogatijem gradu postoji velik broj zagrebačkih obitelji koji teško podmiruju svoje mjesečne obveze i koje su ovakvim tumačenjem odluke o sufinanciranju prijevoza srednjoškolaca oštećeni bez mogućnosti žalbe.

Vlada je 23. kolovoza donijela odluku o sufinanciranju troškova međumjesnog javnoga i linijskoga prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju od rujna do prosinca 2012.

Pravo na 75-postotno sufinanciranje prijevoza do škole imaju srednjoškolci koji su redovito upisani u školsku godinu 2012./2013., kupuju mjesečne učeničke karte za autobus ili vlak, te kojima je udaljenost od mjesta prebivališta ili boravišta do škole veća od pet kilometara.

HSS Grada Zagreba traži od saborskih zastupnika i dužnosnika vladajuće Kukuriku koalicije da podupru "borbu za jednakost i ravnopravnost zagrebačkih srednjoškolaca".

(Hina) pp/xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙