FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski predstavnici na kongresu FIJET-a u Egiptu

Autor: tmis
ZAGREB, 28. rujna 2012. (Hina) - Na 54. godišnjem kongresu Međunarodne federacije turističkih novinara i pisaca u turizmu-FIJET, koji se od 28. rujna do 4. listopada održava u Egiptu, među 160 delegata iz 35 zemalja svijeta sudjelovat će i 20 predstavnika hrvatskog ogranka te Federacije.

Domaćini kongresa FIJET-a u Egiptu su gradovi Kairo i Aleksandrija, a osim što će razmatrati aktualnu problematiku u turizmu te glavnu temu "Mediteranski gradovi - jedinstveno turističko odredište", kongres će birati i svoja nova radna tijela te predsjednika.

Prvi put u povijesti te Federacije za predsjednika se predlažu dva kandidata, Tijani Haddad iz Tunisa te Drago Bulc iz Slovenije (novinar slovenske televizije).

Zanimljivost za Hrvatsku je što je za izvršni odbor FIJET-a kandidirana Tina Čubrilo, predsjednica hrvatskog FIJET-a, kojoj će to, ako ju potvrde, biti treći četverogodišnji mandat u tom tijelu.

Predsjednica izborne komisije također je iz Hrvatske, tajnica hrvatskog FIJET-a Marijana Rebić iz Croatia Airlines-a.

Posebno priznanje Hrvatskoj, s kojom FIJET godinama odlično surađuje, je i što je za jedno od uvodnih predavanja na kongresu pozvana direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Amelia Tomašević.

Iako je zbog političke situacije u Egiptu bilo upitno hoće li se moći održati kongres ili ne, FIJET-ovci su se ipak odlučili da se kongres održi tamo, kako zbog truda domaćina u pripremi, tako i zbog toga jer je odluka o tome donesena još prije tri godine, ističe Čubrilo.

Na kongresu FIJET će Aleksandriji dodijeliti nagradu "Zlatna jabuka" za očuvanje i unapređenje kulturno povijesne baštine u funkciji razvoja turizma.

FIJET je osnovan u Parizu 1954., a danas ima oko tisuću članova iz 35 zemalja svijeta.

U Hrvatskoj je ogranak osnovan 1963., a do sada je u njoj dva puta održan i kongres FIJET-a 1997. i 2003.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙