FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O ovogodišnjoj Voloderskoj jeseni

Autor: ssis
VOLODER, 31. kolovoza 2012. (Hina) - Voloderska jesen, jedan je od nastarijih i najpopularnijih gospodarsko-turističkih događaja u središnjoj Hrvatskoj koji se organizira već 45 godina, ove će se godine održati od 7. do 9. rujna, a bit će u znaku promocije autohtone sorte vina škrleta, čije je brendiranje u tijeku.

"Budući da vinogradarstvo i vinarstvo postaju sve važnija gospodarska grana, Sisačko-moslavačka županija sve izdašnije potiče njihov razvoj. Zahvaljujući poticajima, u Moslavini je sve više novih nasada, posebno škrleta. S Poljoprivrednim fakultetom i općinom Popovačom provodi se projekt klonske selekcije škrleta, vrijedan 4,2 milijuna kuna. Dosadašnji rezultati projekta bit će predstavljeni i na Voloderskoj jeseni", poručila je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić-Merzel.

Program će početi već u subotu, 1. rujna, kada će se održati tradicionalna likovna kolonija "Voloderski bregi".

U petak, 7. rujna, program počinje u 17 sati okruglim stolom o proizvodnji vina u Moslavini te dječjim folklorom, otvorenjem nekoliko izložaba, modnom revijom, nastupom mažoretkinja i rock-koncertom.

U subotu, 8. rujna, program počinje vatrogasnim natjecanjem, a u podne će biti otvoren novi vinski podrum, nakon čega počinje sajamski program popraćen mnogim radionicama i izložbama. Povorka koja završava prikazom berbenih običaja kreće u 15 sati. Svečano otvorenje Voloderske jeseni bit će u 17 sati, a nakon toga izabrat će se najorginalnija sneha, nastupit će tamburaši i održat će se rock-koncerti.

Nedjeljni program počinje u 10 sati maratonskom utrkom od Kutine do Volodera, a u 13 sati počinje bogat folklorni i glazbeni program. U večernjem programu bit će održana tombola s glavnom nagradom automobilom, a nastupit će mnogi tamburaški sastavi.

Sva tri dana posjetiteljima će biti ponuđeni domaći specijaliteti s bogatom kulinarskom ponudom i degustacija vina.

(Hina) xssis yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙