FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brigadir Dadić posjetio pripadnike HRVCON-a u Afganistanu

Autor: nkot
ZAGREB, 27. rujna 2012. (Hina) - Zapovjednik 20. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u operaciji ISAF brigadir Željko Dadić sa suradnicima završio je danas višednevni posjet pripadnicima kontingenta koji svoje dužnosti obnašaju u području odgovornosti Regionalnog zapovjedništva Sjever, Mazar-e-Sharif u Afganistanu, priopćeno je danas iz Ministarstva obrane (MORH).

Tijekom posjeta kampu Mike Spann, u kojem se nalaze savjetnički timovi, brigadir Dadić iskazao je zadovoljstvo viđenim i uvjerio se u spremnost i stručnost pripadnika u obnašanju zadaća u okviru svojih sastavnica, navodi MORH.

Brigadir Dadić se neformalno susreo s njemačkim brigadirom Jurgenom Schickom, starijim mentorom, koji je pohvalio hrvatske časnike i dočasnike. Pokazatelj je to profesionalnosti naših pripadnika te dokaz povjerenja koje uživamo od strane saveznika, navodi MORH.

U kampu Marmal, gdje je smještena većina pripadnika hrvatskoga kontingenta, brigadir Dadić susreo se s pripadnicima pješačke satnije, stožernim osobljem i dijelom nacionalnog elementa potpore te također izrazio zadovoljstvo viđenim, navodi MORH.

Kontingent 20. HRVCON-a broji ukupno 306 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga RH, uključujući 4 pripadnika MUP-a i 10 pripadnika partnerskih zemalja, a svoje dužnosti preuzeo je sredinom rujna ove godine.

(Hina) pp/xaš yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙