FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kotromanović uručio Olimpijske značke

Autor: aspa
ZAGREB, 5. rujna 2012. (Hina) - Ministar obrane Ante Kotromanović primio je danas u Ministarstvu obrane (MORH) vrhunske sportaše, pripadnike Oružanih snaga (OS RH) koji su nastupili na Olimpijskim igrama (OI) u Londonu i uručio im Olimpijske značke Oružanih snaga poručivši im "da su za njega svi pobjednici".

Značke su primili Damir Martin, Martin Sinković, Valent Sinković, Snježana Pejčić, Bojan Đurković, Lucija Zaninović, Šime Fantela, Ivan Kljaković Gašpić, Igor Marenić, Tina Mihelić, Tonći Stipanović, Neven Žugaj i Nenad Žugaj, dok David Šain dodjeli nije nazočio zbog spriječenosti.

Čestitavši im na sudjelovanju na OI u Londonu, ministar obrane rekao je da je MORH-u bitan projekt potpore Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) dodavši da taj projekt ima budućnost. To je u interesu i MORH-u i HOO-u, rekao je.

Zahvalio je sportašima, pripadnicima OS RH, na uspjesima u Londonu rekavši da su tamo promovirali Republiku Hrvatsku, MORH, ali i sebe, te naglasio "da su za njega svi pobjednici".

Poručio im je da neki od njih ako to žele mogu postati i dočasnici i časnici u Hrvatskoj vojsci, istaknuvši da im se u MORH-u pruža ta mogućnost.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio je Ministarstvu obrane i ministru Kotromanoviću na potpori, ocijenivši da je suradnja HOO-a i MORH-a jedan od najuspješnijih projekata koje je HOO radio s hrvatskom Vladom.

Naglasio je da bez potpore MORH-a i Hrvatske vojske vjerojatno ne bi bilo ni ovih sportskih uspjeha. Još jednom je čestitao svim hrvatskim olimpijcima, a posebice onima koji su osvojili odličja, rekavši da su pridonijeli ugledu hrvatskog sporta, države, Oružnih snaga i MORH-a.

Pripadnicima OS koji su sudjelovali na OI u Londonu čestitao je i zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general Slavko Barić, a u ime hrvatskih olimpijaca na značkama i potpori MORH-u zahvalila je hrvatska tae kwon do reprezentativka i osvajačica brončane medalje, Lucija Zaninović.

(Hina) xaš yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙