FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: ocjenjivanje spremnosti 10. kontingenta OSRH za UNDOF

Autor: tdel
ZAGREB, 19. rujna 2012. (Hina) - Na vojnom poligonu "Bralovac" kod Knina danas je počeo terenski dio ocjenjivanja spremnosti sastavnica 10. kontingenta Oružanih snaga RH koji se upućuje u mirovnu misiju UNDOF na Golanskoj visoravni, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Ocjenjivanje po NATO-ovom sustavu CREVAL vrše ocjenjivači Hrvatske kopnene vojske uz nadzor ocjenjivačkog tima Glavnog stožera OSRH. Terenskom dijelu prethodio je bazni dio, koji je održan u utorak, 18. rujna, dok postupak ocjenjivanja završava 21. rujna raščlambom i dodjeljivanjem ocjena.

MORH navodio kako tijekom ocjenjivanja pripadnici 10. kontingenta pokazuju primjenu operativnih taktika i postupaka u rješavanju svih mogućih situacija i incidenata koji se mogu pojaviti u području misije UNDOF.

Organizator vježbe koja se provodi u svrhu ocjenjivanja je Inženjerijska bojna Gardijske motorizirane brigade, koja je i nositelj pripreme, opremanja i upućivanja 10. kontingenta u UNDOF. Direktor vježbe je pukovnik Alen Ković. Predputna obuka kontingenta je provedena od 20. kolovoza do 14. rujna.

Kontingent, kojim zapovijeda bojnik Mile Vukičević, broji 93 pripadnika iz svih triju grana OSRH, te Zapovjedništva za potporu. Većinu kontingenta čine pripadnici Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Očekuje se da će 10. kontingent biti upućen u misiju na Golansku visoravan krajem studenog ove godine.

(Hina) pp/xtdel yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙