FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH nabavlja pet obalnih ophodnih brodova

Autor: dber
ZAGREB, 13. rujna 2012. (Hina) - Ministarstvo obrane RH nabavit će pet obalnih ophodnih brodova za potrebe Oružanih snaga RH, odnosno Hrvatske ratne mornarice i Obalne straže u postupku javne nabave, a novac za tu svrhu planiran je iz državnog proračuna, na razdjelu MORH-a, od 2013. do 2018. godine.

Pet obalnih ophodnih brodova potrebno je nabaviti radi boljeg nadzora i zaštite prava i interesa Hrvatske na moru.

Za koordinaciju provedbe te odluke osnovat će se Povjerenstvo na čelu s predstavnikom MORH-a i s po jednim predstavnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva financija i Predsjednika RH, priopćeno je danas iz MORH-a.

Obalni ophodni brod je brod Oružnih snaga RH u sastavu Hrvatske ratne mornarice, odnosno Obalne straže, čija je temeljna namjena ophodnja radi nadzora te zaštita interesa Republike Hrvatske na moru, sukladno Zakonu o Obalnoj straži RH.

Također, obalni ophodni brodovi koriste se za potporu otočnom stanovništvu te sudjelovanje u akcijama traganja i spašavanja na moru. U ratu se obalni ophodni brodovi koriste za zaštitu unutarnjih morskih voda borbenim djelovanjem te za zadaće borbene i logističke potpore.

Prijedlog odluke o utvrđivanju potrebe za nabavom obalnih ophodnih brodova usvojila je Vlada RH na današnjoj sjednici.

(Hina) pp/xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙