FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opozvane mjere redukcije vode u Istri

Autor: dspo
PULA, 24. rujna 2012.(Hina) - Zbog poboljšanja hidroloških prilika i povećanja izdašnosti izvorišta voda koja su u sustavu vodoopskrbe Istarske županije istarski župan Ivan Jakovčić popodne je opozvao mjere redukcije korištenja voda I. stupnja za vodoopskrbno područje županije

Kako se navodi u priopćenju za javnost iz ureda Istarske županije, za provedbu tog Zaključka zaduženi su javni isporučitelji vodnih usluga u Istarskoj županiji koji su dužni izvijestiti o prestanku mjera redukcije.

U Istri je prvi stupanj redukcije korištenja voda uveden 23. srpnja zbog iznimno nepovoljnih hidroloških prilika kao i nepovoljne izdašnosti izvorišta, a trebao je doprinijeti održivosti i stabilnosti vodoopskrbnog sustava.

Mjerama redukcije vode prvog stupnja zabranilo se zalijevanje javnih zelenih površina, nogometnih igrališta, golf terena i drugih sportskih terena, pranje osobnih automobila, teretnih vozila i vozila javnog prijevoza, pranje poslovnih građevina, instalacija te sredstava za rad i skladištenje, pranje javnih prometnih i drugih površina te navodnjavanje poljoprivrednih površina, osim staklenika i plastenika.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙