FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: stanje potrošnje vode na aplikaciji Moj ViO

Autor: mbuj
ZAGREB, 3. rujna 2012. (Hina) - Na službenim stranicama Vodoopskrbe i odvodnja - podružnice Zagrebačkog holdinga od danas se može koristiti web servis Moj ViO putem kojeg je moguće, uz prethodnu registraciju, pratiti račune, stanje naplate, stanje potrošnje vode, unositi stanje vodomjera, zahtijevati e-račun (pdf), te koristiti ostale funkcionalnosti vezane uz mjerno mjesto svakog korisnika, priopćio je Zagrebački holding.

Ističe kako će tom aplikacijom svi korisnici na jednostavan način, na jednom mjestu, od sada imati uvid u potrošnju vode kućanstva.

Zagrebački holding će sutra na konferenciji za novinare predstaviti pilot projekt - Novi sustav daljinskog očitanja vodomjera te novog Internet servisa za kupce Moj ViO.

Navodi kako je početkom godine njihova podružnica Vodoopskrbe i odvodnja (ViO) pokrenula pilot projekt, Sustav daljinskog očitanja vode AWMR-VIO (automated water meter reading – VIO), koji će biti povezan sa internetskim servisom za potrošnju i naplatu vode, pod nazivom Moj ViO. Pilot projekt trenutno je apliciran na više lokacija na području Grada Zagreba, u sklopu kojeg je obuhvaćeno desetak pojedinačnih potrošača te jedna stambena zgrada.

Kroz sustav AWMR-VIO vodomjeri su direktno povezani sa serverima za obradu podataka potrošnje vode te dalje s poslovnim naplatnim sustavom Podružnice ViO. Na taj način, naplata vode znatno je unaprijeđena jer se očitanja provode gotovo kontinuirano, a računi su točni jer se zasnivaju na stvarnoj, a ne procijenjenoj potrošnji, navodi Zagrebački holding.

O pilot projektu na sutrašnjoj konferenciji za novinare govorit će voditelj podružnice Vodoopskrba i odvodnja Davor Poljak te rukovoditelj Službe informatike, sustava kvalitete i telekomunikacija Želimir Delač.

(Hina) pp/xbma ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙