FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri Zmajlović i Untersteller o gospodarenju otpadom

Autor: mbuj
ZAGREB, 17. rujna 2012. (Hina) - Gospodarenje otpadom i zbrinjavanje otpadnih voda bile su glavne teme današnjeg razgovora ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića i Franza Unterstellera, ministra za okoliš, klimu i energetsko gospodarstvo njemačke Savezne države Baden-Württenberg, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Do kraja ove godine bit će dovršen postupak usklađenja hrvatskog zakonodavstva u području zaštite okoliša s onim u EU, istaknuo je ministar Zmajlović dodajući da je Hrvatskoj u tome najveći izazov gospodarenje otpadom i otpadnim vodama.

S obzirom da je u posljednjih sedam godina u Baden-Württenbergu izgrađeno šest postrojenja za termičku obradu otpada, ministar Untersteller pozvao je gradonačelnike hrvatskih gradova u posjet toj saveznoj državi kako bi se upoznali s tehnologijama zbrinjavanja otpada i otpadnih voda, što je ministar Zmajlović pozdravio.

Rekao je kako Hrvatska može puno naučiti iz iskustava ove njemačke savezne države, osobito u primarnoj selekciji otpada i njegovoj obradi, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xbma yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙