FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 24. rujna 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Psihološka drama "Domovina" okončala je u nedjelju navečer na dodjeli američkih televizijskih nagrada u Los Angelesu četverogodišnju vladavinu "Momaka s Madisona" i osvojila Emmy za najbolju dramsku seriju, dok je komedija "Moderna obitelj" treću godinu za redom proglašena najboljom humorističnom serijom. "Domovina" je osvojila Emmyja već nakon prve sezone prikazivanja na mreži Showtime, a njezin trijumf upotpunili su glavni glumci, Claire Danes i Damian Lewis nagradama za najbolju žensku i mušku ulogu u dramskoj seriji. Serija je dobila Emmyja i za najbolji scenarij. "Moderna obitelj" treću je godinu za redom najbolja komedija, a pripale su joj i nagrade za najbolje sporedne uloge i za režiju. Emmy za najboljeg glumca u komediji dobio je Jon Cryer ("Dva i pol muškarca"), a najboljom je glumicom proglašena Julia Louis-Dreyfus ("Potpredsjednica"). "Momci s Madisona", koji su četiri godine nosili titulu najbolje dramske serije, svečanu dodjelu u Los Angelesu ovaj su put završili praznih ruku.

ISTANBUL - Turski ronioci "spasili" su napuhanu lutku iz Crnog mora nakon što su policiju uspaničeni prolaznici obavijestili da se neka žena utapa, objavio je u nedjelju dnevnik Milliyet. Policija je blokirala prilaz plaži u pokrajini Samsunu i poslala skupinu svojih ronilaca u more, u pokušaj spašavanja, kako se činilo, utopljenice. Spasiocima nije trebalo dugo da na površinu izvuku seksualnu igračku. Iako "spašena", lutka je na koncu ipak imala nesretnu sudbinu. Ispuhana je i bačena u smeće, piše Milliyet.

HARARE - Oko milijun ljudi sudjelovat će u ponedjeljak u sinkroniziranom ispiranju zahodskih školjki u pokušaju odčepljivanja blokiranih odvodnih cijevi u Zimbabveu. Vlasti u Bulawayu, drugom po veličini gradu u zemlji, pozvale su sve stanovnike da u ponedjeljak točno u 18.30 sati isprazne svoje vodokotliće. Zbog teške suše koja je pogodila taj dio Zimbabvea i uvedenih mjera racionalizacije, stanovnici imaju vodu samo 72 sata na tjedan što je, pak, dovelo do nagomilavanja smeća u odvodnim cijevima. Gradonačelnik Thaba Moyo najavio je da će masovno puštanje vode biti redovita aktivnost jednom na tjedan. "Svakog ponedjeljka ćemo zajedno ispirati školjke kako bi odčepili cijevi", kazao je, a prenosi Sky News. Kolektivno ispiranje ideja je glavnog gradskog inženjera.

WASHINGTON - Oko 5,6 milijuna korisnika Facebooka ili 3,5 posto njegovih američkih klijenata su djeca kojima je, barem tvrdi ta društvena mreža, zabranjeno korištenje stranice. Facebook i brojne druge internetske stranice zabranjuju pristup djeci mlađoj od 13 godina zbog Zakona o zaštiti privatnosti djece na internetu (COPPA), koji od njih zahtjeva poseban tretman djece mlađe od 12 godina. Cilj zakona je spriječiti marketinške tvrtke prikupljanje osobnih podataka od djece i koristiti ih u oglašivačke svrhe. Stranice moraju dobiti posebno odobrenje roditelja prije nego djeci dopuste pristup svojim sadržajima te poduzeti mjere za zaštitu njihove privatnosti. To je pitanje postalo ponovno aktualno u vrijeme kada Savezno povjerenstvo za trgovinu upravo završava izradu pravila kojima tvrtke i internetske stranice želi dodatno ograničiti u obraćanju mladima. Facebook, vodeća svjetska društvena mreža s 955 milijuna korisnika, kaže da se zakon na njih ne odnosi, jer izričito zabranjuje korištenje svoje mreže osobama mlađima od 13 godina. Ipak, Facebook je ostvario određeni napredak u isključivanju djece sa svoje stranice. Izvješće Udruge za zaštitu potrošača iz lipnja pokazuje da je u samo godinu dana eliminirao 800.000 djece mlađe od 13 godina pomoću svog "screening" procesa, o kojem Facebook ne želi objaviti pojedinosti.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙