FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel želi i dalje vladati s istom koalicijom

Autor: vrad
BERLIN, 17. rujna 2012. (Hina/AFP) - Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u ponedjeljak da i nakon idućih parlamentarnih izbora želi vladati s istom koalicijom u kojoj su konzervativci i liberali.

"Na političkoj pozornici najviše zajedničkog imaju CDU, CSU i liberali, zato sam i odlučila sastaviti takvu koaliciju i zato ću to opet učiniti", rekla je Merkel na tiskovnoj konferenciji u Berlinu.

"Treba vidjeti što će građani odlučiti i prema tome ćemo vidjeti što se događa" ali "kao čelnica CDU-a kažem da ću rado održati takav savez", kazala je.

Što se tiče pretpostavke o "širokoj koaliciji" sa socijaldemokratima iz SPD-a, kancelarka je rekla da se ona "ne može isključiti", ali da "neće raditi u tom smjeru".

U anketi objavljenoj u nedjelju konzervativcima Angele Merkel daje se 38 posto glasova, socijaldemokratima 26 posto, a liberalima iz FDP-a koji trenutačno vladaju s kancelarkom, tek 4 posto, što nije dovoljno za ostanak u parlamentu.

Po toj anketi instituta Emnida, zeleni dobivaju 14 posto, radikalna ljevica (Die Linke) 7 posto, kao i Piratska stranka, novi akter na njemačkoj političkoj pozornici.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙