FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju nastavak rasta

Autor: scvi
NEW YORK, 7. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju danas daljnji rast cijena dionica na Wall Streetu jer su ulagači optimistični uoči izvješća o zaposlenosti u SAD-u, a nakon jučerašnjih odlučnih mjera Europske središnje banke za suzbijanje dužničke krize.

Dow Jones terminski indeks bio je u 14,00 sati u plusu 26, a Nasdaq indeks 10,50 bodova.

S&P terminski indeks ojačao je 5,4 boda i iznad je fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Jučer su na Wall Streetu burzovni indeksi skočili oko 2 posto, dosegnuvši razine koje nisu viđene još od početka velike recesije 2008. godine.

Uspon cijena dionica mogao bi se nastaviti i danas jer su ulagači i dalje pod dojmom jučerašnje odluke ECB-a o kupnji obveznica na tržištu kako bi se smanjila cijena zaduživanja članica eurozone.

Zbog toga su danas osjetno pali prinosi na obveznice Italije i Španjolske.

Uz to, jučer je ADP, najveća američka agencija za zapošljavanje, izvijestila da je u kolovozu u privatnom sektoru otvoreno više od 200.000 novih radnih mjesta, znatno više nego što se očekivalo.

Stoga se ulagači nadaju da će i današnje službeno izvješće vlade biti bolje od očekivanja. U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je prošloga mjeseca u SAD-u broj zaposlenih porastao za 125.000, ali da je stopa nezaposlenosti ostala nepromijenjena na 8,3 posto.

Pozitivno na tržišta djeluju i podaci o neočekivanom rastu izvoza Njemačke, kao i vijesti o pokretanju 60 infrastrukturnih projekata u Kini, kojima tamošnje vlasti nastoje ubrzati rast gospodarstva.

Zahvaljujući nizu dobrih vijesti, i na europskim su burzama danas cijene dionica porasle. U 14,00 sati londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u plusu između 0,3 i 1,2 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙