FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: moguć nastavak dobitonosnih prodaja

Autor: scvi
NEW YORK, 22. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi blago su oslabili danas, ukazujući na nastavak dobitonosnih prodaja dionica na Wall Streetu, dok investitori za nove smjernice iščekuju objavu zabilješke s posljednjeg zasjedanja Feda.

Terminski Dow Jones indeks oko 13,00 sati je bio na gubitku 29 bodova, a tehnološki Nasdaq 3,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 2,1 bod, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Raspoloženje na najvećim svjetskim burzama jutros je pokvario najnoviji podatak iz Japana, o trgovinskom deficitu u srpnju zbog oštrog slabljenja izvoznih aktivnosti.

Preliminarni podaci japanske vlade pokazali su da je Japan u srpnju zabilježio deficit u visini od 517,4 milijardi jena (6,5 milijardi dolara) uslijed pada izvoza za 8,1 posto, što je najveća stopa njegova pada u zadnjih pola godine. Usporedbe radi, u srpnju lani Japan je imao trgovinski višak.

Nove smjernice investitorima će danas vjerojatno dati objava zabilješke s posljednjeg sastanka Fedova Vijeća za operacije na otvorenom tržištu, održanog 31. srpnja i 1. kolovoza.

Pozorno će iščitavati zabilješku u potrazi za signalima uvođenja novog, trećeg po redu kruga mjera kvantitativnog monetarnog popuštanja u nadolazećim tjednima.

Očekuju se i objava podatka o prodaji postojećih kuća u srpnju u SAD-u.

U međuvremenu, drugi po veličini američki proizvođač računala Dell upozorio je na izazovnu drugu polovinu godine, te snizio procjene ovogodišnje zarade, navevši da kupci odgađaju kupnje novih računala u očekivanju izlaska novog Windows 8 operativnog sustava.

Na europskim burzama cijene dionica danas su oslabile pod utjecajem dobitonosnih prodaja nakon solidnog rasta u proteklom razdoblju. Trenutno su pariški CAC, frankfurtski DAX i londonski Ftse indeks u minusu između 0,9 i 1,07 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙