FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u plusu uoči objave novih pokazatelja

Autor: scvi
NEW YORK, 4. rujna 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju danas na pozitivni početak trgovanja na Wall Streetu, uoči objave podatka o industrijskoj aktivnosti u SAD-u.

Terminski Dow Jones indeks oko 12,30 sati bio je na dobitku 22 boda, a tehnološki Nasdaq 6,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 1,4 boda, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Wall Street jučer nije radio zbog Praznika rada. Danas će u fokusu investitora biti podatak Instituta za upravljanje nabavom o aktivnostima u američkoj industriji u kolovozu. Ekonomisti procjenjuju da je ISM indeks ojačao na 50 bodova, sa srpanjskih 49,8 bodova.

Investitorima će taj podatak signalizirati hoće li Fed ovoga mjeseca poduzeti novi krug monetarnog popuštanja. Naime, bude li slabiji od očekivanja veća je vjerojatnost da će Fed uvesti stimulativne mjere.

Danas se očekuje se i objava podataka američkog ministarstva trgovine o građevinskoj potrošnji u srpnju. Ekonomisti u anketi Reutersa procjenjuju da je porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, kao i u lipnju.

Na europskim burzama cijene dionica danas su oslabile jer su investitori na oprezu uoči zasjedanja Europske središnje banke (ECB) u četvrtak, i neskloni kupnji rizične imovine poput dionica.

Mnogi analitičari nisu sigurni koliko će opsežne mjere ECB najaviti u četvrtak, vezane uz shemu kupnje obveznica prezaduženih država članica eurozone.

Trenutno su frankfurtski DAX, pariški CAC i londonski Ftse indeks u minusu između 0,28 i 0,77 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙