FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi u blagom plusu

Autor: scvi
NEW YORK, 23. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi blago su ojačali danas, potaknuti rastućim očekivanjima da će Fed uskoro poduzeti još jedan krug monetarnih poticaja, no dobitci su ograničeni jer investitore zabrinjavaju loši podaci o industrijskoj aktivnosti u Kini i eurozoni.

Terminski Dow Jones indeks oko 13,00 sati je bio na dobitku 6 boda, a tehnološki Nasdaq 4 boda.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 1,1 bod, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica stagnirale nakon blagog pada prethodnog trgovinskog dana, jer je zabilješka s posljednjeg zasjedanja Feda investitorima signalizirala da bi američka središnja banka mogla poduzeti još jedan krug kvantitativnog popuštanja monetarne politike.

„I dok je zabilješka bez sumnje bila pozitivna vijest, investitori imaju na umu nedavno poboljšanje makroekonomskih pokazatelja u SAD-u. Podaci o broju zaposlenih i maloprodaji bili su iznad očekivanja. Stoga najvažniji burzovni indeksi blago osciliraju oko najviših razina u zadnjih četiri nekoliko godina“, kaže David Morrison, strateg pri GFT Marketsu u Londonu.

Znatniji rast tržišta koče i najnoviji podaci o industrijskoj aktivnosti u Kini i eurozoni.

Preliminarni PMI indeks HSBC banke i Markita o industrijskoj aktivnosti u Kini pokazao je njegov pad sa srpanjskih 49,3 na 47,8 bodova.

U međuvremenu, preliminarni indeks industrijske aktivnosti u eurozoni u kolovozu je blago porastao, no i dalje je ispod 50 bodova, te ukazuje na kontrakciju privatnog industrijskog sektora.

Za nove smjernice investitori iščekuju objavu PMI indeksa industrijskih aktivnosti u SAD-u, te podatke o tjednoj nezaposlenosti.

I na europskim burzama cijene dionica danas su porasle jer su investitore ohrabrile naznake iz Feda da bi uskoro mogao uslijediti novi krug monetarnih poticaja u SAD-u. Trenutno su pariški CAC, frankfurtski DAX i londonski Ftse indeks u plusu između 0,06 i 0,37 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙