FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nema poticajnih vijesti

Autor: scvi
NEW YORK, 30. kolovoza 2012. (Hina/Reuters) - Terminski indeksi na Wall Streetu danas su u minusu pod utjecajem gubitaka na najvažnijim inozemnim burzama, jer nema poticajnih vijesti iz američkog gospodarstva, a investitori su i na oprezu uoči sutrašnjeg govora predsjednika Feda Bena Bernankea na skupu središnjih bankara.

Terminski Dow Jones indeks oko 14,00 sati bio je na gubitku 45 bodova, a tehnološki Nasdaq 10,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 5,4 boda, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Bernanke bi se sutra u Jackson Holeu trebao obratiti guvernerima središnjih banaka na neformalnom sastanku. Investitori se nadaju da će najaviti nove mjere popuštanja monetarne politike.

„Malo je domaćih vijesti koje bi mogle utjecati na tržište uoči govora Bernankea, stoga je Wall Street danas pod pritiskom pada cijena dionica na inozemnim burzama“, izjavio je Cort Gwon, strateg pri investicijskom društvu HudsonView Capital Management.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podatka o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u te podaci o osobnim primanjima i potrošnji Amerikanaca te indeksu proizvođačkih cijena za srpanj.

Na europskim burzama cijene dionica danas su pale, jer investitori povlače kapital iz rizične imovine uoči sastanka središnjih bankara u petak. Trenutno su londonski Ftse, pariški CAC i frankfurtski DAX u minusu između 0,26 i 0,87 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙