FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 30. kolovoza 2012. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović odbacio je danas kritike da će nova podjela Hrvatske na dvije statističke regije istoku zemlje umanjiti mogućnost povlačenja novca iz EU fondova, ističući kako sudjelovanje Zagreba u fondovima ne može naštetiti manje razvijenim područjima. "Grad Zagreb ni na koji način neće naštetiti Vukovaru, Osijeku ili Đakovu u privlačenju EU fondova, jer fondova ima toliko da ih na kraju nikada nećemo do kraja iskoristiti, jer to nikad nikome nije uspjelo", poručio je premijer na početku današnje sjednice Vlade. Naglasio je da se Vlada vodila isključivo interesom da svi imaju koristi od EU fondova te da je riječ o modelu koji je dobar za Hrvatsku.

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović odbacio je danas novinske napise po kojima je vlada "sklopila mir s poslodavcima", ističući da među Vladom i poslodavcima "nije bilo sukoba pa ne može biti ni mirenja". "Piše se po naslovnicama o nekakvim sukobima i velikim mirenjima s poslodavcima. Nije bilo sukoba pa ne može biti ni mirenja", kazao je premijer na početku današnje sjednice Vlade. Naglasio je da Vlada i poslodavci imaju "konstantno dinamičan odnos u kojem se traži reda, u kojem Vlada cijelo vrijeme zna da se prvo nešto mora stvoriti da bi se uzelo kroz porez, ali i da reda u porezima mora biti". Da između poslodavaca i Vlade nije bilo sukoba tvrdi i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, koji ističe da je su poslodavci ponekad kritizirali vladu te da su kritike dobrodošle, iako su, kaže, neke bile neutemeljene.

ZAGREB - Posljednji USKOK-ov svjedok na suđenju Ivi Sanaderu, Stefan Hurlimann, nije se pojavio danas na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je nastavljeno suđenje bivšem premijeru optuženom za ratno profiterstvo u slučaju Hypo, te primanje mita od čelnika mađarske tvrtke MOL radi prepuštanja upravljačkih prava u INA-i. Hurlimann je direktor švicarske tvrtke Xenoplast u vlasništvu krunskog svjedoka Roberta Ježića. Na račun te tvrtke uplaćeno je 5 milijuna eura navodno namijenjenih podmićivanju Sanadera radi preuzimanja upravljačkih prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji od mađarskog MOL-a. Hurlimann je već ranije poručio sucu Ivanu Turudiću da ne želi doći svjedočiti, jer smatra da ne može dati nikakav daljnji doprinos sudskom postupku protiv Sanadera te da ostaje kod svog iskaza iz istrage.

ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske je na zatvorenom dijelu 48. sjednice donijela Odluku kojom se utvrđuje staž osiguranja zaposlenicima Vojne sigurnosno-obavještajne agencije i Zaključak u vezi s analizom radnih mjesta u sigurnosno-obavještajnim agencijama na kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju. Vlada je danas raspravljala i o kadrovskim pitanjima.

ZAGREB - Glavni ravnatelj policije Vlado Dominić predstavio je danas u Ravnateljstvu policije novoimenovanu dvojicu zamjenika - za opću sigurnost Dražena Viteza i za kriminalitet Zvonimira Vnučeca te trojicu pomoćnika - načelnika Uprave policije Krunoslava Borovca, načelnika Uprave za granicu Zlatka Sokolara i načelnika Uprave kriminalističke policije Vitomira Bijelića. Glavni ravnatelj policije je istaknuo kako je izbor proveden na transparentan način između 123 prijavljena kandidata nakon testiranja i obavljenih intervjua kako bi se dobili najbolji kandidati.

IČIĆI - Deseti festival hrvatskog dokumentarnog filma Liburnia Film Festival, na kojem će biti prikazano 18 filmova, od kojh se 12 natječe za nagradu žirija i publike, počeo je u lučici u Ičićima. Festival na samoj morskoj obal i pod vedrim nebom ove godine održava se pod sloganom "Gledamo hrvatsko", a otvoren je sinoć projekcijom filma "Posljednja ambulanta Sofije" redatelja Iliana Meteva. Direktor i selektor festivala Oliver Sertić izjavio je uoči početka festivala da je imao privilegiju kao selektor pogledati više od 50 dokumentarnih filmova te da je ovogodišnja konkurencija festivala najbolja u posljednjih nekoliko godina.

SPLIT - Očevidima na trima požarištima koji su proteklih dana izbili u široj okolici Splita u kojima je izgorjelo oko 6500 hektara raznih površina policija je utvrdila kako je do njih došlo zbog otvorenog plamena ili žara, a materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna, rečeno je danas u PU splitsko-dalmatinskoj. U požaru u mjestu Rudine na opožarenoj površini od oko 474 hektara nije utvrđena materijalna šteta. U požaru u mjestu Zadvarje, predio Čavlica šteta se procjenjuje na oko 27.000 kuna. Otvoreni plamen ili žar razlog je izbijanju požara u mjestu Kostanje, predio "Marasovića brijeg" gdje se materijalna šteta procjenjuje na oko 3000 kuna.

DUBROVNIK - Na graničome prijelazu Karasovići između Hrvatske i Crne Gore policija je jučer zatekla trojicu albanskih državljana kod kojih su u prtljažniku automobila pronašli 45 paketa marihuane ukupne težine gotovo 24 kilograma, izvijestila je jutros Policijska uprava dubrovačko-neretvanska. Vozilom, u kojemu je pronađena droga upravljao je 30-godišnjak, a kao putnici u vozilu nalazila su se dvojica 26-godišnjaka, svi albanske nacionalnosti. Policijski djelatnici su u posebno napravljenom dijelu vozila pronašli 45 paketa marihuane ukupne težine 23 kilograma i 900 grama.

(Hina) xnkot yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙